Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija anevrizma in dolga potovanja?

anevrizma in dolga potovanja?

Lep pozdrav!

Nedavno so mi odkrili foramen ovale in anevrizmo, ki se boči…po postavljeni diagnozi in ultrazvoku srca (po požiralniku) so se odločili za zapiranje, ki naj nebi bil nevaren poseg…datum še ni bil določen.

….sicer mi nihče ni svetoval, sem pa brala, da anevrizma in dolga potovanja še dodatno poveča tveganje za nastanek embolizmov, zato me zanima, ali smem potovati z letalom (12ur)…ali je nevarno to, da dolgo časa sedim na miru (se pravi, da bi morala med letom večkrat vstati in se sprehoditi) ali same spremembe v pritisku, ki jih doživljamo med letom?
Stara sem 20 let, ne kadim in ne jemljem več KT (nehala pred 10 meseci).

hvala in lep dan!

Glede na vašo starost domnevam, da so kardiologi pri vas ugotovili vrsto srčne bolezni že v vaši otroški dobi. Ni mi pa jasno zakaj vam niso odstranili napake že tedaj.

Ker so še vedno mnenja, da boste imeli korist od operacije, so vas dali “na program” za operativni pregled. Domnevam tudi, da so vam predpisali ustrezna zdravila in dali vsaj nekaj navodil kako se morate ravnati do operacije.

Glede na diagnozo bolezni in na verjetnost, da boste kmalu prišli na vrsto za operacijo, bi odsvetoval daljše lete in priporočil dosledno jemanje predpisanih zdravil.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close