Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Anemija

Anemija

Lep pozdrav!

Sin ima 8 let in
že od 3 leta starosti ima hemoglobin 117.Lani mu je pediatrinja predpisala ferrum-lek sirup.Po sirupu se je stanje izboljšalo vendar je sedaj hemoglobin spet 117.Trudimo se da bi jedel čim več sadja vendar nič ne pomaga.Kaj lahko storimo?
Hvala za odgovor

Pozdravljeni Martinaina,
vaš deček ima blago znižane vrednosti hemoglobina. Če ima ostale izvide v redu, to je: število eritrocitov ter MCV (srednja velikost povprečnega eritrocita), potem ni panike. Teh vrednosti hemoglobina ni potrebno zdraviti, razen če je otrok športnik in potrebuje višje vrednosti zaradi telesnih naporov.

Taka vrednosti običajno pomeni, da so zaloge železa v telesu majhne. Zalog pa si ne napolnimo s sadjem in zelenjavo, pač pa z mesom, seveda pa ob normalni, mešani in uravnoteženi prehrani. Rdeča pesa in ostali domači pripomočki so zaželjeni, ne bodo pa sami, brez mesa, vplivali na dvig hemoglobina.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Zahvaljujem se vam za odgovore.
Lep pozdrav,
Martina

New Report

Close