ANDROPAVZA
Ne vem, če gre za isti problem, a tudi jaz imam po svojem 43 letu določene probleme:
Začelo se je z vedno pogostejšo odsotnostjo nočnih in jutranjih erekcij, ki so bile prej slekoprej pravilo.
Nadaljevalo se je s prezgodnjimi izlivi pri spolnosti, vendar sem bil kar nekaj časa še zmožen po izlivu nadaljevati z odnosom.
Nadaljevalo se je z vedno večjim nezanimanjem za sex in nasprotni spol (že dolgo to ni več prva stvar na katero mislim, pravzaprav na to sploh ne mislim več).
Sedaj imam že težave z erekcijo (slaba erekcija), hitri izlivi so pravilo in isto se mi dogaja tudi pri mastrubiranju, za katero – kakor tudi za sex – pa tako ali tako izgubljam vsako željo.
Sedaj sem star skoraj 46 let.
Ali gre za moško meno in ali je tako zgoden pojav normalen?
Spoštovani!
Dogajanje v tolikšnem obsegu za vašo starost ni značilno. Priporočam pregled pri urologu zaradi izključitve morebitnih organskih vzrokov (prostatitis, varikokele v večjem obsegu, ipd.) in določitev hormonov: moških spolnih hormonov – testosterona ter ev. prolaktina.
Pomembni so tudi podatki o drugih sekundarnih spolnih znakih: poraščenosti, spremembi glasu, eventualni rasti prsi, ipd., podatki o uživanju alkohola, nikotina, opojnih substanc, ter podatki o morebitni prisotnosti kroničnih bolezni.
Pozdrav!
Spoštovani!
Star sem 40 let.Že iz mladosti imam težave z prezgodnjim izlivom in erekcijo.Zdravnik mi je predpisal Lavitro,vendar mi tudi to vedno ne pomaga.Mislim,da je problen v hormonih pa tudi v psihi.Zadnje čase me sex vse nanj zanima.
Prosim za nasvet.Kaj pomani večja poraščenost?
Lep pozdrav!
Ivo
Spoštovani!
Motnje erekcije so lahko organsko pogojene – sladkorna bolezen, kronične bolezni, uživanje alkohola, nikotina, opojnih substanc… Pogosto pa se po 40 letu prehodne motnje erekcije lahko pojavijo tudi pri povsem zdravih moških. Prezgodnji izliv je najpogosteje psihogeno pogojen. Povečana poraščenost pri moških je genetsko pogojena in ne pomeni, da gre za hormonsko motnjo. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, morda določitev ravni testosterona in PRL, ter obisk pri terapevtu, ki se ukvarja s spolnimi motnjami.
Lep pozdrav!