Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Analni spolni odnos

Analni spolni odnos

Pozdravljeni, zanima me ali je res da ni dobro pogosto prakticirati analni spolni odnos ? Ima to kakšen vpliv na nožnico ? Ne mešam vaginalnega in analnega odnosa torej ko se je enkrat začel analni odnos se ne vračam nazaj v vagino. Me pa zna včasih po analnem odnosu zelo bolet v maternici, zakaj ? Dr. Pušenjak je enkrat prav o tem pisal zakaj ni dobro analno občevati ampak te objave ne morem več najti, mi lahko vi prosim poveste ? Lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3550, 12.02.2026 ob 00:15

Pozdravljeni, zanima me ali je res da ni dobro pogosto prakticirati analni spolni odnos ? Ima to kakšen vpliv na nožnico ? Ne mešam vaginalnega in analnega odnosa torej ko se je enkrat začel analni odnos se ne vračam nazaj v vagino. Me pa zna včasih po analnem odnosu zelo bolet v maternici, zakaj ? Dr. Pušenjak je enkrat prav o tem pisal zakaj ni dobro analno občevati ampak te objave ne morem več najti, mi lahko vi prosim poveste ? Lep pozdrav

Analni odnosi ne vplivajo na nožnico, če so striktno ločeni od vaginalnih.

Bolečina po analnih odnosih je najpogosteje posledica krča mišic medeničnega dna ali poškodb anusa (lahko tudi takih, ki jih ne vidite s prostim očesom ali manjših poškodb). Verjetnost za poškodbe je večje, če so že prisotne spremembe na anusu, kot so ragade, fisure ali hemeroidi ter pri črevesnih boleznih (kot je KVČB) . Za te bolečine imate lahko lažni občutek, da izvirajo v maternici.

Analne odnose se odsvetuje predvsem zaradi možnosti poškodb anusa in črevesja ter seveda zaradi prenosa črevesnih bakterij v rodila.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close