Analni in vaginalni seks
Pozdravljeni!
Po skoraj letu dni abstinence sem prekveraj imela nezasciten spolni odnos, prisoten je bil tudi analen seks. Ker sva po analnem spolnem odnosu ( sicer za kratek cas, ampak to verjetno ni pomembno) nadaljevala tudi z vaginalnim seksom me zanima kaksna je moznost infekcije ter ce lahko kako preventivno ukrepam?
Ker sem imela pred casom pogosta vnetja (smrdec izcedek in glivicna vnetja), ki so se pogosta ponavljala in sem si jih komaj znebila (prenehala sem jemati kontracepcijske in obcasno preventivno uporabljam noznicne ph uravnalce), me sedaj skrbi.
Kaj bi lahko uporabila preventivno, mogoce vitagy C ali kaj drugo kar se da dobiti v prosti prodaji? Dejansko ze danes opazam drugacen izcedek.
Poleg tega me je partner zaradi grobosti pri vaginalnem odnosu malo poskodoval, ker je prisoten malo krvav izcedek. Zato me zanima, ce je mozno kljub tej mehanski poskodbi mozno uporabiti kaki preparat.
Verjetno ne rabim povdarjat, da se bom v bodoce temu izogibala.
Hvala,
lp.
Spoštovani,
že večkrat sem zapisal, da prosto kombiniranje analnega in vaginalnega občevanja ni najbolj modro, ker v nožnico s tem pridejo črevesne bakterije, ki so pogojno patogene in lahko povzročijo tudi vnetje, ne le težave v smislu bakterijske vaginoze. Zdaj, kar je, pač je, zato lahko zvonimo le še po toči. Priporočam uporabo vaginalnih antiseptikov na osnovi mlečne kisline in laktobacilov (Vitagin-C, Lactogyn ipd. ter Gynophylus caps.), v prihodnje pa priporočam, da se bodisi odpoveste analnim odnosom ali pač z analnih ne greste več na vaginalne. Blage poškodbe niso ovira za uporabo omenjenih antiseptikov oziroma izravnalcev pH.
Hvala za hiter odgovor.
Me pa se zanima kako dolgo naj kaj od omenjenega uporabljam? Cez koliko casa uporabe sem lahko “mirna” , da ne bo tezav zaradi tega ali se lahko tezave zaradi tega pojavijo tudi kasneje?
Doma imam kako leto Gynophilus kapsule, rok uporabe do 2017. Vendar jih imam v omari na mestu, ko so temperature vcasih hladnejse, poleti vroce. Predvudevam, da se zaradi tega ne morejo pokvariti?
Me pa se zanima, ce se lahko zaradi omenjenega prakticiranja kaka bakterija prenese tudi drugam, recimo preko dotikov, ust in kaj lahko glede tega naredim zdaj kot kurativo (glede na to, da casa nazaj ne morem zavrteti)?
Kot sem te omenila, drugace tega ne prakticiram in tudi v bodoce vec ne nameravam.
Lp, N.
kako dolgo je treba uporabljati antiseptike bi težko rekel, ampak saj ne gre za zdravila temveč prej za sredstvo za pospeševanje naravne vaginalne flore. Kak teden dni bi torej že priporočil, pa tudi sicer preventivno vsake toliko časa za nekaj dni to ne more škoditi.