Najdi forum

Ko berem to od Amweya ne morem, da se ne bi oglasila. Veliko vas piše o nategu in slabi kvaliteti izdelkov, deklaracijah, ki jih ni in podobno.
Tudi sama sem član amwaya, vendar posla ne delam. Ker pa žiimo v svobodni družbi pa imamo možnost, da izdelke kupujemo ali ne, pač kakor kdo hoče. Jaz kupim samo tiste (gre za zobno pasto, LOC in za parket mazat), ki mi ustrezajo, pa četudi moja sponzorca hoče, da kupim še kaj več. Odkrito sem ji povedala, da ne bom in naj me ne posliljuje z stvarimi, ki me ne ne zanimajo (v tem primeru plani, seminarji, knjige, kasete,…).
Ko je prišel čas članarine sem ji predlagala, da bi jaz preko nje kupila teh par stvari na leto po ceni za člane, ker se mi zdi članarina pretirano visoka. Ni bila zato in je rekla, da mi bo izdelke prodala po polni ceni. Sicer sem letoš še plačala zgodnjo članarino, drugo leto pa je ne bom več in bom pač našla nekoga, ki mi bo kupil izdelke po nižji ceni. To pa samo zato, ker sem z temi, ki sem jih navedla zelo zadovoljna in tudi moja družina.
Pa še nekaj. Opazila sem, da je ratalo uspeti in biti 21% samo ljudem, ki so svojo mrežo razpredli po hrvaški in bosni. Te ljudi so prijavljali na svojih naslovih in lepo delali naprej, čeprav je bilo rečeno, da se ne sme to delat. Isto velja za onga tipa Popoviča, ki je bil omenjen. Ta tip je popolnoma omejen, za moje pojme ni normalen. Imela sem ga priliko videti v PSC- ju v Logatcu, ko je pripeljal svoje rodžake po nakupih. Kaj je je z njimi delal, da so reveži pol PSC- ja pokupili.

Vsem, ki tako neusmiljeno tolčete po Amwayu, po ljudeh, ki delajo ta posel, po izdelkih, ki niso nujno slabi:

Najlažje je udrihati po stvareh, ki jih sami ne poznamo in stati za svojimi stališči. Vsem, ki ste čisto proti tem dejavnostim priporočam, da se vsaj prepričate, kje je resnica, oz. še bolje se sami lotite posla.

Sam sicer nisem sodeloval pri Amwayu, vendar sem pri konkurenčni firmi. Zato vem, kako poteka tako delo in spoštujem osebe, ki danes po 6.,7., letih še vedno vztrajajo v tem poslu.

Priznam, tudi pri naši firmi je bilo to, da vsi pač niso bili fer in so poskušali na nepošten način zaslužiti, vendar je take ljudi izločil sistem sam… ker.. če gledamo hipotetično… če sem te danes…. nat**** da si kupil od mene žajfo… je drugič po vsej verjetnosti ne boš več. In tako se je sistem sam očistil, ker taki ljudje so prej ali slej morali zapustiti sistem.

Danes mi je žal, da leta 97. nisem mogel (zaradi družinskih obveznosti, gradnje ipd), nadaljevati s tem poslom. Klub temu, mi ni bilo nikoli žal, da sem se takrat, konec leta 94. odločil poiskusiti…

Zato še enkrat: Ne obtožujte vse vprek, ker ne poznate stvari.

Pa lep in sončen dan!

Jani

Glede pralnega praška pa tole:
kot sem že napisala, sem bila tudi sama članica Amwaya, preizkusila velliko izdelkov – nekaj je bilo dobrih – veliko pa slabih (tudi cene so absolutno previsoke), zato ti priporočam da s pralnim praškom ravnaš zelo previdno. Ko sem prala belo perilo (dala sem točno toliko praška, kot je v navodilu), sem bila zgrožena. Npr. spodnje majice (tam kjer je bila čipka) je postala sivo zelene barve. Isto tudi spodnje hlačke in se kaj drugega. Ostalo belo perilo mi je opralo sicer lepo, vendar se sprašujem, kako močen koncentrat je v tem prašku, kaj vse je škodljivega dodano – vsekakor preagresiven in tudi okolju verjetno neprijazen. Zato pazljivo !
Pa še to: glede na to, da je večina izdelkov koncentratov (to seveda vpliva tudi na tako visoke cene, saj naj bi jih zato porabili manj) se vseeno še vedno sprašujem, ali so ti izdelki res tako prijazni okolju, kot jih predstavljajo.

LP

saj, to je problem pri njih, ker samo nekaj predstavljajo, nekaj flancajo…za njimi pa ne stoji zakonodaja,inšpekcije,skratka KONTROLA ki je obvezna za vse, ki svoje izdelke prodajajo preko neke trgovske mreže….za nas potrošnike je zelo pomebno, da kupimo izdelek na nekem naslovu z žigom in podpisom, vsemi dovoljenji za obratovanje-poslovanje in za vsem tem stoji neka odgovorna oseba in se tudi ve katera oseba to je….amway pa je neka ciganska organizacija lopovov, ki ima svoje goljufive šefe v mercedesih v tujini in samo pobirajo denar, svoje cigančke pa pošiljajo od hiše do hiše pod pretvezo, da je to neka kao zelo dobra organizacija….nihče še ni imel stika z odgovornimi….vsi vi ki prodajate za njih ste vedno kontaktirali z zelo podrejenimi ljudmi……skratka, brezvezni, dragi izdelki brez porekla, brez ekološke kontrole………..

Če samo kupuješ Amwayeve izdelke, potem imaš lahko samo statust stalnega kupca. In samo kupuješ izdelke, ne moreš sponzorirati. Pozanimaj se pri njih, ti bodo povedali. Ker v primeru, da si registriran kot stalni kupec, če kupiš čez leto za 12.000 SIT izdelkov (kar verjetno jih), ti ni treba plačati članarine.
Kar se pa tiče ljudi, ki so postali uspešni lahko povem, da je kar nekaj uspešnih ljudi postala 21% in več, tudi smaragdov, predno se je sploh sponzoriralo na hrvaškem (5 let nazaj)

jože, ne bi se strinjal s tabo. Ker toliko inšpekcije pa že imamo v Sloveniji, da bi “tako” početje prekinilo že pred leti. Ker če pogledaš, da se vsa izplačila provizij izplačujejo preko pogodb o delu in da je tukaj tudi dohodnina, bi, verjemi, inšpekcija že zdavnaj stopila na prste vodilnim pri Amway. In še izdelki… vsi so certificirani, in dovoljeni za prodajo. Med trgovsko mrežo (Mercator – primer) in Amway in podobnimi podjetji je razlika v sledečem:

Mercator ima za razpečevanje izdelkov svoje trgovine in centre. Za oglaševanje porabi ogromno denarja. Zaposlene ima delavce, za katere plačuje vse dajatve in jim izplačuje plače, ne glede na to, koliko je kdo prodal v mesecu. In seveda, tudi Mercator ima lastno blagovno znamko – Mercator.

Amway in podobna podjetja razpečujejo izdelke s svojo blagovno znamko preko zastopnikov. Ti niso redno zaposleni, imajo pa pogodbo o delu, kasneje lahko potom tega podjetja odprejo svoje s.p. Za oglaševanje ne porabijo skoraj nobenega denarja. Zato je lahk cena izdelka nižja kot v primeru Mercatorja. In maržo, ki jo pri Mercatorju pobere firma, tukaj poberejo zastopniki… ponavadi vsi tisti, ki so kakorkoli vključeni v prodaji izdelkov.

To je samo nekaj razlik, razlik med direktno prodajo (door to door) in prodajo v trgovinah. In dragi jože, če ne bi blo vse skupaj zakonito in legalno.. bi Amway že zdavnaj zaprli. In ne nazadnje, v Ameriki preko zastopnikov prodajo 25% vsega blaga!

Jani ni nikoli verjel, da bo zagovarjal Amway, ker je vedno trdil, da je firma in materiali zanič. Sedaj pa…. :))))

Pa lep dan!!

sej bi kej napisal jože, pa se bojim, da bi me nadrl… uh 🙂

Lep dan kljub vsemu!!!

To pa ni čist res. Tudi Amway Slovenija ima svojo odgovorno osebo, svojega direktorja (g. Ribičič), ki ga je možno tudi videti in z njim kontaktirati. Firma je davčni zavezanec in popolnoma legalno po naši zakonodaji posluje v Sloveniji in za svoje dobičke redno plačuje davke. (vsa podjetja in privatniki tega ne delajo). Račun, ki ga prejmeš v trgovini, ali po pošti, če kupuješ elektronsko, je čisto pravi, na njem je davčna številka in vsi potrebni podatki, kot pri vsakem uradnem računu. In imajo dovoljenje za obratovanje, vse deluje popolnoma legalno, tako kot vsako drugo podjetje.(tudi pri Svet knjige lahko kupuješ izdelke po članskih cenah le z člansko izkaznico)
Ljudje, ki delajo Amway posel, pa svoje prejemke, ki jih zaslužijo, za razliko od mnogih zaposlenih po najrazličnejših firmah, redno dobivajo vsak mesec do 15 v mesecu.
In se ne sekirajo za mnenja takšnih ljudi.

Pardon, odgovor je namenjen Jožetu.

Vladota sem tudi jaz v živo videla…tudi v PSC- ju, tega je že dolgo, ker nisem več član. Nikoli ni silil ljudi, da naj pokupijo pol PSC-ja , ampak obstaja pooblastilo s katerim potem določen človek, ki že ima razvito mrežo, nakupi potrebne izdelke za druge. Ti mu dajo listo izdelkov, ki jih želijo imeti in Amwayevo kartico…in to je to. No, ne vem kako je sedaj. Me že dolgo ni več zraven.

Meni ni žal za to izkušnjo z Amwayem. Imam pa pač grenak priokus zaradi ljudi, ki so na sveto trdili, da smo frendi, izkazalo se je pa vse prej kot to.

Jani, saj te nisem še nikoli nadrl, le zakaj bi te…….
O amway-evih izdelkih še tole, to kar sem napisal sem prebral na nekem drugem forumu in še to je pisalo tam, da v kolikor pride do kakršnih koli težav pri kupcu teh izdelkov, npr. zastrupitev,požar,explozija vnetje kože itd. na sodišču kupec ne bi uspel, saj je izdelek kupil pri sebi doma..izdelek mu je prodala neka oseba, ki ima vse te izdelke skladiščene zopet pri sebi doma (vprašanje je, če so stanovanjski prostori primerni za skladiščenje raznih čistil in agresivnih sredstev-npr. trgovine morajo imeti poseben-ločen prostor za skladiščenje takšnih artiklov) skratka…Jani, tudi ti se imej lepo…..

jože, vem da ne 🙂 samo o izdelkih si napisal tako… srdito, da sem rekel, ni da bi izzival 🙂

Glej jože, govorim iz lastnih izkušenj, zato ne verjamem, da bi bil ravno Amway tisti, ki ne bi imel to porihtano. Sam sem bil zastopnikl druge firme (o tem lahko na mail 🙂 in govorim iz izkušenj, ker smo imeli ogromno težav pri nekaterih prehrambenih dopolnilih 🙂

Lep dan jože in pozdravljen 🙂

Jani

No samo še en kratek komentarček bom dodala. Se strinjam z Janijem in Diamantom, točno tako je. O tem lahko sodi samo tisti, ki to dela, ali je pa vsaj probal. Nesmiselno pa se mi zdi, da po firmi, ki je popolnoma legalna in deluje po vseh pravilih udrihajo samo tisti, ki sploh ne vedo za kaj gre, oziroma so kupili en izdelek, ki pa ga niso vedeli uporabiti in zato kar vsepoprek udrihajo po vsem.

Zakaj pa krem niste vrnile, Mimimika, če vam niso ustrezale. Saj jih lahko vsakdo vrne tistemu, od katerega jo je kupil in dobi povrnjen denar. Bolj bi verjela, da si jih niste mogle privoščiti oz. ste raje vzele kakšno pol cenejšo. Pa to je čisto vaša stvar, samo ne potem govoriti, da izdelek ni dober.
Me zanima, v katero trgovino lahko vrneš odprto kremo za obraz, ker ti ne odgovarja, v katero trgovino lahko vrneš polovico čistila ali zobne paste, ker ti ni všeč? Vsaj kar se naših trgovin tiče bi mi dali pospešek, da bi si jih za vse veke zapomnila.

Take so moje lastne izkušnje, sicer pa, kakor komu paše.

Zelo je zanimivo,da se ne oglasi kdo ot tistih,ki so uspeli-se”osvobodili”(kak izraz).Nekateri izmed jih baje kar nekaj poznate.Zanimivo bi bilo slišat kaj pravijo.Jaz bi vprašala kako ,na kak način in kdaj jim je začel pritekat denar.Do sedaj so me že večkrat nagovarjali,naj se pridružim temu krasnemu poslu,ker pa mi niso znali odgovorit na to vprašanje,se nisem odločila in mi ni prav nič žal. Poznam veliko ljudi,ki sodelujejo v tej mreži,kakšnega,ki bi od tega obogatel pa ne.Zgolj naključje???

O teh krasnih izdelkih -iz lastnih izkušenj:
shower gel,imena ne vem,je pa nekaj v zvezi s soncem-nam je totalno izsušil kožo,kljub temu,da smo ga uporagljali v res mini količinah.Seveda je romal v smeti,jaz pa si ne upam probati še česa.Po moje so to res taki koncentrati,da je
kar hudo.Pa mislite,da je to zdravo?
Zobne paste pa me noben bog ne prepriča,da bi jo uporabila.

ponyta, nihče ne trdi, da lahko vsi vsevprek uspejo in obogatijo. Za to naredit je potrebno precej več kot pa samo par žajf prodat popoldan.

Se opravičujem za žajfo, v naši firmi smo imeli navado govoriti, da se da od žajfe obogateti. No, da nadaljujem.. v vsakem poslu so ljudje, ki so manj uspešni, tisti, ki so malo bolj, pa tisti, ki so sposobni obrniti sebe in svet na glavo in uspeti. To govorim na splošne, ne za Amway. Pa vendarle, svet (Amway) potrebuje vse vrste ljudi. In tukaj je poanta. Nekaterim pač osnovni cilj v taki mreži ni recimo obogateti, so pač zadovoljni z par deset tisočaki več na mesec, nekaterim to ni dovolj in hočejo več.. nekateri pa delajo in živijo samo za to.

Lahko bi ti opisal par, ki je v .. recimo ji firma X, dosegel že vse… njuni zaslužki so bili tudi 20.000 DEM na mesec. Pa so se stvari obrnile, prodaja in s tem posredno tudi sama mreža je padla… ampak, par je vztrajal 3 leta. Delal in se boril za kruh. Danes njuni zaaslužki niso niti polovični tistim izpred 5 let, pa vendar, tudi z takim denarjem se da danes prekleto dobro živet.

Kot sem že rekel, sam sem s to firmo X moral prekiniti zaradi lastnih težav, prezaposlenosti, družinskih obveznosti in gradnje. Vendar, nikoli do sedaj mi ni bilo žal, da sem poiskusil. In verjemi, da danes tisti uspešni tako pri firmi Amway kot pri firmi X, kot pri vseh firmah, ne visijo po forumih, ker delajo. Delajo in živijo za posel. S tem.. pa živijo zase in za svoje otroke.

Naj bo dovolj pametovanja o teh poslih. Naj vsak sam poiskusi in če mu znese, naj ve, da bo moral prekleto delat, za uspet. Če ne delaš, ti nič ne podarijo.

Pa lep pozdrav…nekdanji safir!!!

Jani

Če so izdelki koncentrati, je potrebno vedeti kako izdelek dozirati in koliko. Vse to naj bi pisalo na deklaraciji izdelka. Včasih je bilo težje, ker ni bilo prevedenih deklaracij, danes pa mora vsak izdelek imeti slovensko deklaracijo. In če tam piše… recimo pet kapljic gela na kad vode, potem je to to in ne deci ali dva. Ker prekomerno doziranje naredi preveč škode, pa še predragi izdelki so, da bi jih tako trošil.

Ker ne poznam izdelkov Amway, ne morem reči za ta gel kaj več. Vem pa kako je pomembno, da zastopnik pravilno pove in poudari lastnosti izdelka, da ga stranka pravilno uporablja. Ker, če zastopnik tega ne naredi, potem je na žalost naredil levjo uslugo sebi, firmi in stranki.

Jani

Se strinjam.

Zato, ker imajo pomembnejše delo.
Če pa si že slišala kakšen je plan, potem veš na kakšen način priti do denarja. Nihče pa ni rekel, da je enostavno. Delati je treba, in ta fajn delati.
Je pa tudi res, da so nekateri v tem poslu zelo uspešni, in zaslužijo bajne vsote, o katerih lahko večina ljudi le sanja, drugi pa se zadovolijo z par 10.000 tolarji. Vsak si pač vzame tolikor kolikor želi, oziroma je pripravljen vložiti truda.
Mislim pa, da je večini uspešnih ljudi, najbolj pomembno to, da so svobodni, da lahko sami nadzorujejo svoje življenje, da nimajo šefov nad sabo, da jim ni treba zjutraj vstati in iti v službo, da lahko počnejo kar želijo.
Če pa vi verjamete, da je to res, ali ne je pa popolnoma vseeno. Vsak lahko verjame tisto kar hoče.

Svoboda??!!!

Niti pri amwayu ni svobode, še počitnic si ne moreš privoščiti takrat ko hočeš. In zakaj? Zato, ker imaš pod sabo ljudi, ki jim moraš biti na razpolago 24 ur na dan, 365 dni na leto, zato ker si sponzor, zato, ker če ti ne boš delal tudi oni pod tabo ne bodo, zato, ker moraš dobavljati, svetovati, delati plane takrat ko drugi hočejo,…

New Report

Close