amway
Poznam kolegico, ki je začela in nehala, ker ni šlo. Če si blizu vrha piramide in da si dober, potem se splača. Če pa si zadnji v verigi, težko dobiš nove člane, še posebej pri nas, ko ta sistem že vsak pozna. Veliko časa in denarja ti vzamejo obiski seminarjev, ki so tudi v tujini, kasete in gradivo pa tudi nekaj stanejo. Da ne govorim o tem, koliko časa ti vzamejo predstavitve in iskanje novih članov.
Meni so to zadevščino ponujali nekaj let nazaj. Odločil sem se, da ne bom pristopil, dokler bodo tam ponujeni izdelki pomenili le nekaj odstotkov moje mesečne porabe (pa še nakupovanje mi je v užitek).
Nekaj znancev je pristopilo in večina jih je plačala le PNB (porez na budale).
Sicer pa – kaj veš… Slovenci so v povprečju tako naivni, da lahko tudi piramidne zadeve uspevajo…
lp
mačkon
Ja, Slovenci smo naivni, pa tudi agresivni, če je treba.
Imam kolegico, ki se ukvarja z ene tako stvarjo. Prijatelji
smo se ji začeli ogibati, ker je enostavno neznosna. V družbi
se sploh več ne zna pogovarjati nič drugega kot samo o tem
biznisu. Da pa ne govorim, kako nas na vse načine želi nagovoriti, ali v posel ali v nakup izdelkov.
Tudi pri Amwayu je treba kasnej odpreti s.p., ko baje začnejo prihajati na tvoj račun večje vsote denarja, pa še obdavčijo ti ga. No, sicer pa sem velik skeptik, kar se teh mrežnih marketingov tiče.
Poizkusila sem tudi že razne izdelke Amway, saj mi jih je dobesedno vsilila (pa ne zastonj) sorodnica in lahko rečem, da se mi od vsega zdi uporabna le njihova zobna pasta, drugo pa je samo po domače povedano “vadi pare”.
Kozmetičarka mi je že davno rekla, naj nikoli ne zaupam proizvodom, ki niso dostopni na prostem trgu, ampak le preko tako imenovanih zastopnikov.
Lahko pa da se motim. Takšna je pač moja izkušnja.
Mimika
JAZ SEM BILA SAMA ŽE PRED LETI ČLAN AMWAYA.
DA NE BOM PREDOLGA, LE NEKAJ NAJOSNOVNEJŠEGA:
članarina za vstop previsoka, izdelki absolutno predragi, glede na to, da sem izprobala veliko izdelkov, sem bila zadovoljna res samo z zobno kremo in pa s kremo za poliranje avtomobila.
Tako kot so napisali že drugi, lahko tudi jaz povem, da moraš sam kar veliko vložiti v razne seminarje, predavanja, itd…
Za mene je bilo to izredno utrujajoče, zaslužka nobenega, kljub temu, da sem vpisala kar veliko članov pod seboj, ni skoraj noben delal naprej, še manj pa kupoval izdelke, saj so cene res astronomske.
Vsekakor pa je to tvoja odločitev in če se boš odločila pristopiti ti želim veliko uspeha.
LP
Kaj ne poveš! Pri meni ista štorija.Najprej je zapela ena od kolegic.Gnjavla nas je non stop.Zdaj ,ko sem se poročila živimo 250 km narazen,ampak vsi obiski so bili v znamenju Amwaja.Tako,da sem prekinila stike za kako leto,ker je blo že nemogoče.Pa so navalili na naju še trije drugi in res ni bilo mira pred njimi,dokler se nisva zmožem naredila isto kot z ono prej-totalna prekinitev dtikov.In kaj se je izkazalo na koncu?Vsi so popušili lepe vsote na seminarjih pri nas,v Zagrebu,Riminiju…dnarja pa nobenga.Eden od njih je resno zadolžen in se že pol leta ukvarja z vračilom pufov,ki si jih je nabral na teh strokovnih srečanjih.Pa še vsak masec je treba zapravit min.30 000 za nakup njihovih izdelkov,ki niso samo zdravju škodljivi,ampak tudi blazno dragi.
Naj povem,da smo sedaj,ko se s tem ne ukvarjajo več spet v stikih,ampak nikoli več ne bo tako kot prej…To je vse,kar so imeli moji kolegi od Amwaja.In nehote tudi jaz-izgubo dobrih prijateljev.
Uf, kakšen plaz kritike. 🙂 Žal, tudi osnovane. Cene izdelkov so absolutno pretirane, seminarji tudi predragi, kasete, no, ja, no ja, vmes so celo kakšne prav dobre, knjige so se mi zdele pa kar OK.
Jaz sem bila tudi član Amwaya in nisem več. Vseeno me moti, da imajo največ čez to povedati tisti, ki niti niso bili zraven. Moraš vsaj probat, da lahko osnovano kritiko podaš, se mi zdi.
Meni so se najbolj zamerili ljudje tam. Pa to ne vsi, žal samo moja sponzorska linija. Sem že v prejšnjem postu omenila, da so tam tudi taki, ki imajo manj pojma o stvari, kot ti sam, poslušat jih pa moraš. In če ne plešeš kot ti oni žvižgajo, čeprav si že dojel, da njihov način ni ne v redu, ne pravi, pravzaprav lažniv in zahrbten, te skušajo odrezat. Če pa ne moreš svojemu sponzorju zaupat…še huje, če ima on določene namene s tabo, katerih si niti ne želiš… ja skrajno bedno zna bit. Do up linije pa ne prideš, oz. te ne povohajo dokler ne pokažeš primernih procentov :))
Ja tudi dovolj “naiven” in nekaj jajc moraš imet, se ne brigat kaj si mislijo ljudje “izven” o tebi, pripravljen moraš bit na vse, tudi fino delat, opazke poslušat, sovražnosti spregledat in se smejat kot butelj.
Če že nisi tip ala Vladimir Popovič, si pogorel v prvem mesecu, al pa vegetiraš.
Vsekakor sem pa potegnila tudi kaj pozitivnega iz tega, se mi obrestuje še danes. Negativna plat oz. izkušnja s sponzorji pa me je popolnoma odvrnila od tega, kot tudi posiljevanje ljudi z izdelki in vsemogoči poskusi povabil, da bi pridobila novega člana…mi je bilo preveč nerodno in se mi ni zdelo, da bi se pregovarjala s potencialnimi kandidati ali jim vsiljevala izdelke.
Čestitam pa tistim, ki so tu uspeli in še delajo, niso prav lahko prišli do uspeha.
LP in se opravičujem za preklemano dolg post.
Ja, Joži – tisto je pa nekakšna zavarovalnica. Sem že pozabila kakšna. Tisto žensko, ki me je lobirala sem tako usukala, da je kar pihala na drugi strani telefona, ko je videla, da ne bo nič dosegla. Prej je bila pa vsa sladka…
Je tudi težko sranje – ta zavarovalnica: vsak mesec zvlečejo s tebe 50 EUR,ta in še denar, ki pa ga ti kao dobivaš od novih pridobljenih članov – če jih kaj je tako norih…- pa se nakazuje v avstrijsko banko v BELJAK v Avstriji. Ker da v Sloveniji ta zavarovalnica še nima podružnice
Si predstavljate kakšen nateg je to, če kdo nasede!!!!
A je še kdo slišal za to varianto piramide?
Tudi jaz imam kolegico, ki se ukvarja s tem in včasih se mi zdi, da je kar fanatična. Ima ogromno knjig (instant psihologija) in kaset, kjer razni guruji podrobno razlagajo, “kako uresničiti sanje”. In to posluša vsak prosti trenutek, ker “če hočeš biti uspešen, poslušaj uspešne ljudi, oz. beri knjige uspešnih ljudi”.
Saj v tem ni nič slabega, samo… hecno se mi zdi, ker tako vehementno razlaga, koliko da je že ona prebrala literature, da se enostavno nekako ne more spustit na naš pritlehni nivo…Da skratka nimamo pojma, da ne vemo, kaj je sploh dobra knjiga.
Ampak, ali je to sploh- literatura?
No po vsem kritikah, pa da povem še sama svoje mnenje. Sem članica Amwaya že dolga leta in v začetku sem za posel kar lepo zagrabila. In prav lepo mi je tudi šlo. Žal sem morala posel prekiniti, za kar se kesam še danes.
Drži, da moraš za zaslužek krepko delati, drži tudi to, da vse skupaj nekaj stane, ampak samo toliko, kolikor sam želiš vložiti. Seminarji in srečanja so zelo motivacijski, odlično pripravljeni in pravi praznik. Knjige, ki jih izdajajo lahko kupiš tudi v vsaki dobro založeni knjigarni, saj so nadvsem uporabne za vse, ki se ukvarjajo s kakršnim koli s.p.-jem ali marketingom. Kasete, ki sem jih imela naročene pa še vedno poslušam, saj človeka dobesedno vzdignejo. Ko ti zmanjka volje do vse, potem te takšna kaseta sigurno dvigne.
Kar pa se izdelkov tiče. Vsak, ki jih je sprobal in si malce prepračunal cene je ugotovil, da so v povprečju cenejši. Ne samo zobna pasta, odlična so čistila iz linije LOC, ki jih uporabljam od prvega dneva, pa DISH DROPS za pomivanje posode, pa razne gobice, dekorativna kozmetika, ki jo uporabljajo v Hollywoodu. Pa mi ne recite, da so izdelki dražji. Artistry kreme stanejo od 4.000 do 6.000 sit. Katera dobra krema pa stane manj? Mislim na kreme takšne kvalitete. Večina jih je še dražjih.
To je moje mnenje in lahko povem, da ves sistem res dobro poznam, da poznam večino izdelkov in jih dosti tudi uporabljam in vsekakor mi je zelo žal, da nisem nadaljevala s poslom, saj se je dosti mojih prijateljev res osvobodilo, hočem reči, da več ne hodijo v službo in imajo stalne in visoke prihodke. A za to je res treba trdo delati, in kot pravijo pri Awayu 3 do 5 let, in si svoboden.
In če imaš dosti prostega časa in kakšen tolar pod palcem, voljo do dela….se le odloči.
Dosti uspeha ti želim.
to sploh ni res,vsi ti izdelki so prvič lari fari, so samo glede na ceno v prvi klasi in drugič so brez deklaracij in brez testiranja prišli na trg, če je to sploh trg, saj jih ne moreš uradno kupiti nikjer- v nobeni trgovini….in glede na to se kupec tudi nima kam pritožit…..ali si predstavljate, da nesete izdelek ki vam škoduje, kremo, po kateri dobite pikasto kožo po obrazu, čistilo, ki vam je uničilo pohištvo, ploščice….da takšen izdelek nesete k MICKI na Titovo cesto……..lepo vas prosim, vsi ki kupujejo te izdelke so zelo naivni..v nobeni državi ne moreš prodajati izdelkov v trgovinah, če le ti niso pregledani in analizirani s strani ustreznih služ….in to pri amway-u vedo, zato pa vse skupaj prodajajo “na črno” samo po hišah…..
Vsi Amwayevi izdelki imajo tri mesečno garancijo. Se pravi, da jih lahko v roku treh mesecev neseš nazaj in ti denar vrnejo. 100% preverjeno.
Na vseh izdelkih so slovenska navodila. Izdelki pa se prodajajo preko zastopnikov, se pravi, da jih lahko izprobaš in, če ti ne ustrezajo jih pač ne kupiš že prej predno ti “razžrejo” kožo.
Drugače pa Amway obstaja že več kot 40 let in je prisoten v zelo veliko državah, je tudi eno izmed redkih podjetij, ki imajo AAA bančno garancijo.
Njihovi izdelki pa so okolju prijazni in razgradljivi, za kar je Amway prejel tudi nagradu OZN za varstvo okolja.
Njihovi izdelki tudi niso testirani na živalih, ter za vse svoje izdelke ima Amway svojo lastno proizvodnjo, kar pomeni, da spremljajo izdelek od začetka do konca.
Skratka Amway je uspešen, ne glede na mnenja ljudi. Je pa pri nekaterih ljudeh zaradi napačnega pristopa zelo osovražen.
Kar se pa tiče knjig, se prodajajo enake knjige tudi v prosti prodaji, ter so zelo priporočljive za vsakega, ki ima veliko opravka z ljudmi.
Tudi ni potrebno, da vsak mesec kupuješ za 30.000 SIT izdelkov, da hodiš na srečanja, da poslušaš in kupuješ kaseta, ter da bereš knjige. Vse to ni potrebno, je samo način, kako najlažje zgraditi ta posel.
Amway tudi ni piramida, ker v piramidnih sistemih ne more nekdo, ki se je kasneje priključil poslu zaslužiti več, kot tisti, ki je v poslu že precej časa. Tu je pomembno koliko kdo naredi. Je pa treba nekaj denarja tudi vložiti, tako kot v vseh poslih. Vsak, ki se odloči za s.p. mora investirati precej denarja, največkrat takoj na začetku. Pri Amwayu pa so vložki sprotni. Je pa res, da je potem potrebno delati, drugače se denar samo zapravlja in ni nič zaslužka. Drugače pa se strinjam, da se denarja ne da enostavno zaslužiti, da je potrebno kar veliko truda.
Vem in tudi poznam nekaj ljudi, ki so na račun Amwaya svobodni, kar pomeni, da ne hodijo v službo in imajo redne in visoke vsakomesečne nagrade. Seveda pa je za svoje zaslužke potrebno plačati davek, ker je posel legalen in se ne opravlja na črno. In nekateri zelo uspešni plačajo več davka, kot je zaslužek marsikaterega direktorja.
Amway tudi svoje zelo uspešne ljudi vsako leto nagradi, z brezplačnimi počitnicami, v zelo luksuznih hotelih, vse na račun Amwaya.
Sicer pa je to stvar vsakega posameznika, ali se pridruži poslu ali ne. Menim pa, da so “napamet” kritike, ki niso iz lastnih izkušenj tudi neutemeljene in nepoštene. Kajti pri vsaki stvari je pač tako, da za nekoga deluje za drugega pa ne.
Samo kar se tiče Aristry krem. Kupila sem vse, in še preveč, za moje mnenje. Kupile so jih tudi moje prijateljice (saj veš, tisti komplet za čiščenje in kremo in ne vem kaj še vse, pa puder in to in ono), imele smo tudi mini kozmetični salonček z navodili in še in še. No pa povem, da jih nobena od nas ne uporablja več, čeprav bi si jih v bistvu lahko privoščile (cenovno gledano), ampak očitno nismo zadovoljne z njimi, tako da mi ne nakladat, da jih uporabljajo v Holivudu, mislim, da je to ena sama nakladancija. No res pa je, da mogoče enim bolj in drugim manj ustrezajo.
Doma imam še pralni prašek, ki je še neodprt, saj se ga nekako bojim uporabiti, ampak enkrat se bom opogumila in ga sprobla na kakšnih starih cunjah, da ne bo kakšenga hudega učinka.
Mimika
ni problema,res izdelke lahko neseš nazaj, saj tako je najbolj zaščiten amway, da ga slučajno kdo ne bi nesel na kakšno inšpekcijo…..ampak koliko ljudi pa izdelkov ne nese nazaj (pa jih tudi nikoli več ne kupi) tega pa mi ne vemo…..poznamo te finte prodaje….saj tudi knjige kar po pošti pošiljajo brez naročila in poleg sprejemni dopis, da če knjige ne želite obdržati, jo lahko pošljete nazaj….jaz sem takšno knjigo dobil, pa je nisem ne plačal ne poslal nazaj,sami naj jo pridejo iskat sem jim rekel..naj me pokličejo, da jim povem kdaj sem doma..pa je še danes niso prišli iskat po enem letu…..to prodajanje po hišah je eno čisto navadno nasilje nad ljudmi…jaz jih tako naderem če mi pridejo na vrata, da naslednjič niti ne poizkušajo, pa še drugim povedo……naj pustijo ljudi pri miru,saj ljudje sami gredo in kupijo kar rabijo in kupijo registrirane izdelke z pošteno deklaracijo in ne neki brezvezni amway, ki niti tega nima in se zato prodaja po hišah….