Amsat
Pred kratkim sem o tem govorila z ruskim zdravilcem,ki se,trenutno ,nahaja v Ljubljani.
O takih in podobnih pregledih nima dobrega mnenja. Kot je rekel…taki aparati se ,pri njih ,dobe po pogrošnih cenah in so zavajajoči.
Edino,na kar stavi,je iridiologija in vendar še tu se pokaže cca 90 % resničnega stanja obolelega dela telesa
Kakor veste…jaz v to ne zaupam več.
Je pa resnično prima za hipohondre…..so je v čakalnicah manj čakalne dobe..
P.
Nimam osebnih izkušenj s tem, sem se pa podobno kot “Zvezdica” pogovarjal z ruskim strokovnjakom, zdravnikom – nevrologom in mi je zatrjeval enako. To so predvsem zelo cenene aparature, od katerih so nekatere v Rusiji celo uradno prepovedane za resno rabo v zdravstvu, vendar ker v Sloveniji tega nihče ne ve, razni “zdavstveni centri”, ki obljubljajo celo več kot 100% diagnostiko, pač uspešno izvabljajo denar od naivnih ljudi. K temu, da jim gre tako dobro, pa seveda prispeva tudi naše zdravstvo, ki “modro” molči in temu sploh ne posveča nobene pozornosti! Čakalne vrste za resno diagnstiko so seveda tudi nenormalno dolge in mnogi se poslužijo takšnih metod, v upanju, da bodo kaj pametnega izvedeli.
Nekaj podobnega velja tudi za razvpito metodo “Breast Scan”, ki je podoben larifari in ga nobena resna medicina ne jemlje resno, le pri nas ga propagirajo kot neverjeten izum, ki da daje izjemne rezultate!
Sicer pa je pri nas z zakonom tako urejeno, da se z diagnostiko lahko ukvarja prav vsakdo, ki ma preveč časa in nekaj denarja za reklamo, pa že drvimo k njim!
Kop bomo za svoje zdravje pričeli skrbeti vsaj tako resno in odgovorno, kot skrbimo za svoje avtomobile, bo takim prevarantom in šarlatanom odklenkalo. A ni panike (za njih)! Še dolgo bodo lahko služili na naši naivnosti!!!