Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ampule proti bolham…

ampule proti bolham…

Katere so najučinkovitejše? Frontline? Ker zadnjič so mi v trgovini za male živali ponujali neke druge, pa nisem vedela kaj narediti.

Zdravo!

Frontline ali katere druge, ki jih kupite na veterini, so kar učinkovite, vendar pa morate vedeti, da so strup, saj golazen usmrtijo. Zato pomislite, kako uplivajo na vašega ljubljenčka dolgoročno…

Če jih uporabljate le 1x letno, ni hudobije, če pa ste dosti po naravi, je dobro, da uporabite sredstvo, ki golazen odganja. To se dobi tudi v trg. za male živali, npr. EUKACID.

LP, DeborahTukano

baje je zelo ucinkovito tole sredstvo – petvital bio insect shocker.

Maicha, kje omenjeno zadevo prodajajo?

Hej

Ovratnice BOLFO! Jaz jih imam za oba mucka in kuziko 🙂
!00% deluje. 1 mesec proti klopom in 3-4 mesece proti bolham.

Kupi se samo na veterinarki kliniki. Stanejo pa 1500 sit

********************************************* We all know that cats rule the world!

Deborah mogoče bi bilo dobro, če zadevo prej preučiš preden deliš nasvete. Če je snov strupena za insekte še ne pomeni, da je strupena tudi za ostale živali. So snovi ki delujejo selektivno na insekte in ti strupi ostalim živalim in ljudem niso nevarni.
Mimogrede tudi na evkaliptusovo olje je pes lahko alergičen.

Na podlagi lastnih izkušenj lahko rečem, da razni posipi, ovratnice, šamponi, olja niso učinkoviti prav nič. Mi uporabljamo Frontline, pa psička ni fasala še niti enega klopa, pa čeprav se vsakodnevno sprehajamo po obrobju Save kjer klopov kar mrgoli. Sem zato pa jaz v enem tednu fasala dva pasja klopa.
Učinkovit naj bi bil pa tudi Advantix, pa te ovratnice bolfo tudi pohvalijo. Vsekakor vprašaj za nasvet veterinarja, potem boš pa iz izkušenj videla, ali deluje ali ne.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

sammy82 v lj,vendar ker nisem iz lj ne vem tocno kje.lahko se pozanimam.sigurno pa se da dobit se kje drugje.

Daj Maicha, prosim, pozanimaj se, kje vLJ…tudi mene zanima! Pa cena? S Frontlinom pa je tako: zadeva je narejena na osnovi pesticidov, ki so jasno strup, zato mrgolazen tudi pomori. Za mačke in pse načeloma ni strupeno, vsaj ne v količini oz. koncentraciji, kot se po pravilu dozira. Usodna bi bila npr. ne-vem-koliko-krat večja koncentracija seruma. Je pa skoraj logično, da na dolgi rok živali gotovo ne koristi…
Moje vprašanje pa je, kaj je po novem bolj priporočljivo: Frontline ali Bolfo ovratnice? Kaj pravijo veterinarji? Ker finančno je potem ovratnica sigurno ugodnejša, vsaj za bolhe. Ampak, ali niso ovratnice zanič, ker npr. okrog vratu začne odpadat dlaka? Ne vem, zato sprašujem. Hvala!

v trgovini Gali na Linhartovi.

lp, m.

------- www.kosovir.si

Meni je rekle veterinar, da recimo za mačke so BOLFO ovratnice trenutno najboljša zaščita… Jaz jih imam na obeh muckah in višavki pa nobenem ni začela odpadat dlaka in tudi klopa ni dobil nobeden pa živimo pri gozdu… Pa macki se hodita setat v gozd…

Za pse imajo neke nove ampule (pozavila kako se jim reče mislim pa, da so na A) ampak dosti psov (so samo za pse) dobi po njih reakcijo… Rdeče pike in srbečico.

Vet mi je tudi povedal, da Frontline ampule niso več tako učinkovite, kot so bile leta nazaj… Ker so neke nove verzije klopov, ki jih Frontline prav nič ne moti….

Tako, da meni je priporočil BOLFO in ga tudi uporabljam in sem zadovoljna.

Moram povedat, da sem bila zelo skeptična, ker sem milila ehh še ena ovratnica, ki nebo nič (ker sem sporobala že vse možno proti klopom) in je to res edina stvar s katero sem 100% zadovoljna.

Gre se mi pa res, da je dobra, ker je moj maček alergičen na klope (dobi vročino in vse) in mi je res pomebno, da je zadeva 100%!

LP

********************************************* We all know that cats rule the world!

Frontline sploh ne deluje več, mi smo že lani prešli na Advantix, vendar NI za mačke. EUKACID kapljice pa zelo smrdijo, mojim mačkom se je skoraj zmešalo, vsi (tudi psa) pa so na mestu nanosa dobili alergijo z izpuščajem in izpadanjem dlake.

Ja saj men je vet rekle, da so edino BOLFO ovratnice trenutno najboljša zaščita proti bolham in kopom.

Moja dca mackona , ki se rada potepata po gozdu jih imata ze mesec dni pa je vse OK 🙂

Rekel pa je tudi, da ta Advatix je sicer OK, ampak dosti psov dobi nanj alergijo..

Lp!! mene pa zanima od kerega meseca starostu lahko uporabljamo ampule za mačke??? hvala

Odvisno od ampul, za vecino pa velja od 8ih ali 10ih tednov naprej.

------- www.kosovir.si

nena mi govori kaj si nor!

Katere ampule in šampone za kopanje uporabljate za vašega psa (zlati prinašalec)?
lp

New Report

Close