Amoksiklav
Pozdravljeni,
V zac.septembra bom v 10 tednu nosecnosti. Ker imam mocno vnetje mehurja sem dobila s strani oseb.zdravnika amoksiklav 875 mg/125 mg (10 tablet). Danes je 3 dan jemanja.
Popoldne sem kontaktirala se ginekologa,ki pa je bil nad izbiro antibiotika presenecen ob enem pa mi je omenil,da me bo poslal se na genetiko.
V meni pa strah. Ali je omenjeni antibiotik v tem obdobju res nevaren (glede na njegov odziv)?
On je mnenja,da se ta antibiotik odsvetuje (vsaj v tem obdobju) ter,da ga naj preneham jemati in naj jutri se enkrat oddam urin. V kolikor bi bili izvidi se vedno slabi pa bi mi predpisal hikoncil.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Lucka
Spoštovani,
sicer izbira antibiotika, zlasti, če je bila na pamet, brez antibiograma, za zdravljenje vnetja mehurja, res ni idealna, vendar za paniko in ustvarjanje genetskega problema tudi ni nobenega razloga. Kombinacijo amoksicilina in klavulanske kisline se predpisuje tudi v nosečnosti in ne povzroča anomalij v razvoju ploda. Sredi zdravljenja pa se antibiotika ne ukinja, ker s tem naredimo lahko več škode kot koristi. Preproste urinske infekcije sicer zdravimo 5 dni, kar vam priporočam zaključiti, genetik pa ni potreben, ker ne bo dodal nobene uporabne informacije.