Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Amniocinteza in aspirin

Amniocinteza in aspirin

Pozdravljeni,

zaradi zapletov pri prejsnjem porodu, sprozen, cr, (hipertonus maternice, fetalni distres, abrupcija posteljice, dig) mi je zdravnica preventivno svetovala aspirin, ce bi bil razlog za tezave lahko tihi hellp.

trenutno sem noseca 15t (naj bi zacela jemati do 16t), ampak imam pri 16t4d amniocintezo.

kako je sedaj z jemanjem? Zacnem potem? Prekinem?
pozabila sem vprasati zdr.

Odgovor na objavo uporabnika
Sonci941, 25.04.2025 ob 12:59

Pozdravljeni,

zaradi zapletov pri prejsnjem porodu, sprozen, cr, (hipertonus maternice, fetalni distres, abrupcija posteljice, dig) mi je zdravnica preventivno svetovala aspirin, ce bi bil razlog za tezave lahko tihi hellp.

trenutno sem noseca 15t (naj bi zacela jemati do 16t), ampak imam pri 16t4d amniocintezo.

kako je sedaj z jemanjem? Zacnem potem? Prekinem?
pozabila sem vprasati zdr.

Čeprav nekateri zdravniki zahtevajo, da se z jemanjem Aspirina 100 mg pred amniocentezo prekine, ni nobenih dokazov, da je ob jemanju Aspirina 100 mg več zapletov pri amniocentezi in ga zato ni potrebno prenehati jemati.

srečno, lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close