to je shake. 90 procentni proteini za po treningu. a se lahko od tega povečajo mišice ali je to le za regenerirat mišico po treningu?
a lahko škodi če za zajterk poješ tri kuhane beljake?
mišice želim ohraniti in dati dol maščobo. a mi lahko kdo pove če je to pravi način napoti k cilju?
zajterk: 3 kuhani beljaki ali skuta
malica: jogurt ali 2 jabolki
kosilo. puranja prsa,riž,ali tuna v vodi in zelenjav..
malica: polnozrnata tablica ali polnozrnat kruh(košček) in sveža zelenjava
trening: fitnes eno uro in pol,kolo in uteži
po treningu: banana in shake amino 90
hvala za odgovore,čao
OK, vsak zase ve, kaj mu deluje, ampak ce nekdo vprasa, potem se pac rece: beljakovine, ki se pocasneje absorbirajo, niso za po treningu, a ne?
Mislim, ta argument mi je nekaj taksnega kot uni: moj 90 letni dedi ze od svojega 11. leta kadi, pa se ni fasal raka na pljucih, a ni? 🙂
Tudi aminopro ni za pred spanjem.. Pred spanjem raje kos mesa.. ali pa skute.
Nobena praškasta stvar ne bo ostala več kot 3ure v želodcu.. razen, če k obroku dodamo maščobe.. v večjih količinah.
btw. enkrat sem pred spanjem spil 12žlic lanenca.. to pa morm rečt da je bil time released efekt.. saj mi je bilo slabo se drug dan celo dopoldne. ^^
Res je… velik delež k njegovi postavi prispeva urejena prehrana čez cel dan, dobri treningi + downhill mountainbike redno…
Pa pol prideš do zaključka, da res ni važno a boš po treningu vzel tist whey, al drug whey, al pa celo kazein…
Pa poglej tkole… če pogledaš kdaj slikce bilderjev izpred praškov in dopinga (začetek 20. stol.)… vsi bolše zgledajo kot povprečen rekreativc, ki vase zmeče po treningu najbolje prodajan whey v Ameriki, pred treningom kreatin in BCAA, pa še kak glutamin zjutraj na tešče… čez dan 3gB na kgTT… da ne govorim še o kaki zgrešeni kuri kakega metana…
No sicer, pa naj vsak komplicira, kot mu je želja – dokler ima rezultate je upravičeno!
jaz pa imam kolega, ki bo letos zmagal na Slovenian Open v bodybuildingu… ima povsem zgrešen način treninga, prehrano nima urejeno, dodatke skoraj ne uporablja, ker jih tudi ne zna kombinirat. pa ba vseeno zmagal. in to brez dopinga. je pač genetik.
in jaz lahko zdaj tebe prepričujem, da bo on zmagal ker je vedno za zajtrk čokolino… 🙂 če oni tvoj kolega izgleda kot gorila in po treningu spije amino 90, še to nič ne pove…
(vse kar sem zgoraj napisal je res)
Js tut mislim da kattix ne misli tekmovat v fitnes al pa bb kategoriji. Tk da kar se tega tiče je tudi amino pro za po treningu dober! Precej boljše kot dela 90% žensk k se po treningu hirajo in ne pojejo še nekaj ur 0. Če imaš urejeno prehrano skozi celi dan + še kakšen dodatek imaš lahko kljub povprečni genetiki odlične rezultate.
Lp Oliver