Najdi forum

Aminfluorid Gel

Zanima me, ali mi lahko zobozdravnik napiše Aminofluorid Gel na navaden (zelen) recept. Sem odrasla, zaposlena in hodim k zobozdravniku s koncesijo, ki mi vztrajno zatrjuje, da mi ga lahko napiše samo na bel recept.
V lekarni pravijo, da bi mi ga dali tudi na navaden zelen recept brez doplačila in da naj se zmenim s svojim zobozdravnikom.
Kdo ima prav ?
Hčerka (osnovnošolka) dobi pri svojem zobozdravniku gel brez problema.
Lepo prosim, da mi razložite ali so tu kakšna posebna pravila ali indikacije, ali gre za to, da si moj zobozdravnik narobe razlaga pravila.
Hvala in lep pozdrav,
Maja

Spoštovana gospa Maja!
Zdravilo Aminfluorid gel bi Vam praviloma Vaš zobozdravnik lahko predpisal na zeleni recept. Nikjer nisem zasledila uradne prepovedi predpisovanja tega zdravila na zeleni recept. Res pa je, da ga običajno predpisujejo mladostnikom
pri izraziti nagnjenosti k zobni gnilobi in pa za ponovno mineralizacijo demineraliziranih zobnih površin, ki nastanejo zaradi nošenja ortodontskih aparatov – v tem primeru vedno na zeleni recept.
V Vašem primeru menim, da se je Vaš zobozdravnik tako odločil zaradi varčevalnih ukrepov, ki jih izvaja zavarovalnica.
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close