Ameriško državljanstvo
SJW
Zakaj ne precitas se enkrat(podcrtano) in se mi mogoce opravicis kar dvomim da se bos toda vseeno clovek lahko samo zivi v upanju.
Streetwise
Ce ni vec prebivalec, to se ne pomeni, da nima vec drzavljanstva, ce ga je imel.
Se nimam za kaj opravict, sicer pa imam boljse delo kot na forumu se kregat z nekim know-it-all.
Draga moja sjw
Ja a res, zakaj potem cepis za racunalnikom prvo zgodaj v jutru in pozno v noc in se med dnevom in to na Novoletno Noc. Ti se obnasas kot mlada zagrenjena pubertetnica,nezmozna vodit normalno zivljenje zato najdes zadoscenje v tem da spremenis vsako debato v prepir.Poleg tega se nesramno vmesavas v razgovor odraslih, kaj te niso starsi nicesar naucili. Nasvete pa brezdvoma pobiras direktno iz interneta. Rada uporabljas tuje fraze zato dodajam eno katero bos brezdvoma veliko slisala , ce nadaljujes zivljenje tako kot si:”Why don’t you fuck-off “
TIFANNY SE STRINJAM Z TABO KK JE PA Z GRADBENIŠTVOM RECIMJO A BI SE DOBLO KEJ DELA GOR PA VEM DA SO AMERIČANKE FUUL KUUL PA BI SE TUD OŽENIL GOR ČE JE TREBA SAM KAJ PA MOREM IMET ZA PRESELITEV V USA….HVALA ZA ODGOVOR
Edini nacin da prides v ZDA brez vize, je kot turist. Ostanes lahko 90 dni, potem moras zapustiti drzavo. Brez vecjih tezav se vrnes naslednji dan, za 90 dni ponovno. Ce bos to naredil tretjic v istem koldearskem letu te bodo verjetno na meji zavrnili, ce nimas res dobrega razloga zakaj si tam. Trik je v tem, da ce si v ZDA vec kot 181 dni, moras placati davke tam. Za delovne vize moras imeti sponzorja – podjetje, ki v tvojem imenu zaprosi za vizo. Pri meni je postopek trajal vec kot 7 mesecev, stroski cca $10k. Sponzor delovne vize prav tako zaprosi za zeleno karto – to je dovoljenje za bivanje, ki velja 10 let. Postopek traja od 3 do 9 let trenutno, pedno dobis zeleno karot preko zaposlitve. V primeru da se porocis, kot sem ze napisal, dobis lahko zeleno karto po priblizno 3 mesecih. Porocen moras biti vsaj 2 leti, drugace izgubis dovoljenje za bivanje. Glede na tvoje podrocje dela, bi rekel da raje poskusi v kaksni evropski drzavi.
LP
Tilen Zganjer
Primerna drzava zate bi bila Albanija, Bulgarija ali Romunija sem slisal, da se veliko gradi tam posebno BETONSKO?!
Lp
NAVEDENO
Edini nacin da prides v ZDA brez vize, je kot turist. Ostanes lahko 90 dni, potem moras zapustiti drzavo. Brez vecjih tezav se vrnes naslednji dan, za 90 dni ponovno. Ce bos to naredil tretjic v istem koldearskem letu te bodo verjetno na meji zavrnili, ce nimas res dobrega razloga zakaj si tam. Trik je v tem, da ce si v ZDA vec kot 181 dni, moras placati davke tam.
AMC
Ali nisi sel v USA ker ti nudi boljse zivljenje v zahvalo pa dajes ljudem, ki jih niti ne poznas, nasvete kako goljufat drzavo davkov.. Kaj je narobe s teboj?ste vsi slovenci taki?ni cudno da slovenija propada.Ali ste sploh komu zvesti?
Brit
To ni goljufanje, predpisi so pac taki. Tudi v Evropi, ce nisi vec kot 6 mesecev v drzavi, ne placas davkov. Pa preracunaj, ce se ti splaca vsake 5 mesecev seliti. Nekaj ljudi poznam ki to pocnejo (pa niso slovenci), pa ne toliko zaradi izogiba davkov, ampak se selijo za projekti. Na koncu te selitev stane vec kot z davki prihranis, da o casu in zivcih ne govorim. Vecina evropskih drzav ima davke glede na kraj bivanja, ZDA prav tako, razen ce si drzavljan, potem pa velja podobna klavzula kot za SLO. In Britishman, je razlika med legalnimi postopki in goljufijo. Gouljufija je kazniva in si kaznovan, ce si legalno zmanjsas davke pa ne. Vprasaj Mitt Romney ali Warren Buffet.
LP
AMC
Sem ze v naprej vedel da bo tvoj izgovor na luknje v zakonu in sem siguren da tudi ves zakaj te luknje niso zaprte Ceprav je legalno je to vseeno neka vrsta zlorabe, recimo s tem se ne bos priljubil nikomer Na primer, trik je v temu, ce bi bil ti direktno oskodovan nebi nekomu objasnil kako to izvesti na legalen ali ilegalen nacin, ali ne.Mislim, da se razumeva in nima smisla razgljabljati naprej
Si taprav in LP
Malokdo se takole vrne brez tezav naslednji dan. Saj niso neumni in ce nekdo po 90 dneh zapusti ZDA in se cez par dni vrne, tocno vejo, za kaj gre. Itak imajo vse pridhode in odhode v racunalniku, tako da jih ne mores nic okol prinest. Sploh pa tole ni primeren nacin za nekoga, ki zeli delat, ker kot turist ne mores legalno delat.
Pa da se odgovorim Tilnu – za delo v gradbenistvu verjetno ne bos dobil vize. Za ZDA se trenutno da dobiti vizo samo za poklice, ki jih primanjkuje, ali pa ce si izjemno dober strokovnjak na nekem podrovju. V glavnem, ce znas nekaj, za kar ni problem najti Americana, se za delovno vizo lahko pod nosom obrises. Zal, vzrok za to pa je ze tako ali tako visoka brezposelnost.
Draga moja sjw
Ja a res, zakaj potem cepis za racunalnikom prvo zgodaj v jutru in pozno v noc in se med dnevom in to na Novoletno Noc. Ti se obnasas kot mlada zagrenjena pubertetnica,nezmozna vodit normalno zivljenje zato najdes zadoscenje v tem da spremenis vsako debato v prepir.Poleg tega se nesramno vmesavas v razgovor odraslih, kaj te niso starsi nicesar naucili. Nasvete pa brezdvoma pobiras direktno iz interneta. Rada uporabljas tuje fraze zato dodajam eno katero bos brezdvoma veliko slisala , ce nadaljujes zivljenje tako kot si:”Why don’t you fuck-off “[/quote]
Kaksna nesramnost. Eni se pa res ne znate obnasat.
Kolk casa bos se tezil, brit/streetwise?
Forum je zaprt za komentiranje.