Ameriško državljanstvo
To že drži vendar če nimaš nikakršnih izkušenj z tujino ne moreš trditi, da je rešitev vseh tvojih problemov izselitev iz slovenije. Girl17 se sliši (bere), kot ena razvajena smrklja, ki so ji srednješolski problemi ustvarili celotno podobo o sloveniji in ponavlja iste stvari, ki jih sliši od svojih “frendic”. Takih poznam ogromno…večinoma Ljubljančanke. Dober za njo, dober za slovenijo.
Zivjo,
se strinjam z vsem kar ste povedali v zadnjih treh postih.
Veliko problemov si ljudje ustvarijo sami s svojim obnasanjem in ne razumejo, da problemi niso v okolici ampak v njih samih. Selitev takih problemov ne resi. Uspesni ljudje so obicajno uspesni povsod, jamraci pa bodo jamrali povsod. Ljudje tudi ne razumejo, da bodo po selitvi morali spremeniti svoje navade in se prilagoditi tistim v novem okolju. Da niti ne omenim domotozja, ki ga vsi podcenjujejo in se lahko pojavi sele nekaj let po selitvi.
Lepo se imejte kjerkoli ze ste,
klaus
Tudi jaz se strinjam.
Niti slucajno scenarij ni tak kot v filmu. Treba je delati tukaj ali pa v Sloveniji, ce si zelis kaj ustvariti. Meni je bilo v Sloveniji dobro, mogoce bolje, se ne vem, sem v ZDA sele 2 leti in pol. Domotozje?! Hudo. Se posebej takrat, ko nekdo od blizjih sorodnikov zboli in/ali umre, ti pa ne mores iti domov, kadar se ti zljubi. Moj dom je se zmeraj v Sloveniji, tukaj samo zivim, ceprav imam tukaj mojo druzinico.
Sorry za pozen odgovor. Ni casa, saj ves kako je tukaj.
Sem v Bothell, WA. Privadila se pa najbrz nikoli cisto ne bom, ceprav moram reci da sem prilagodljiva.
Pa ti?
Ah, sem upala, da si kje blizje… Jaz sem v Pitsburghu,Pa; ze stiri leta, pa mi je se zmeraj hudo. Tudi jaz nimam, razen svoje male druzinice, nikogar…
Lp v WA!
In kaj te je zaneslo v ZDA? V kateri zvezni državi si?
A se je blo težko zaposlit? pa če te ne mot mi povej kje si zaposlen(a)
Sem v Washington state. Kaj me je prineslo sem? Ljubezen. Z zaposlitvijo sem imela sreco, drugace je pa kar tezko dobiti sluzbo, se posebej ce si tujec. Trenutno sem zaposlena v eni izmed velikih Management CO.
Ja blagor tebi. upam da bom kdaj na takem, kot si ti… Aja, še neki če lahko vprašam… kolk si pa star(a)
?
Kakšne pogoje moram imeti da sploh dobim državljanstvo?
Povejte mi prosim.
Ali mi lahko kdo pove kakšni so pogoji glede pridobitve Ameriškega državljanstva?
Ali se moram nujno poročiti z neko američanko/američanom?
Ni nujno. Najprej moras dobiti dovoljenje za bivanje (Green Card). Po treh letih, ce si porocen oziroma 5ih letih, ce imas GC preko zaposlitve, lahko zaprosis za drzavljanstvo. V casu ko imas GC imas omejitve koliko casa lahko prezivis zunaj ZDA. Imeti moras prebivalisce v ZDA brez prekinitve. Poroka pomaga pri pridobitvi dovoljenja za bivanje in za dve leti pohitri postopek. Preverjajo znanje anglescine, ameriske zgodovine in ameriske politicne ureditve.
Hvala
Še nekaj me zanima.
Hišo lahko kupim takrat ko dobim Green Card, ali kaj prej?
Pozdravljeni!
Če sem dobro razumel, moraš biti 3 leta poročen da lahko zaprosiš za državljanstvo, če se ne motim? Moj oče je bil nekdaj prebivalec ZDA dokler se nista z mamo ločila in zdaj sem pristal v tej ubogi državi, in hkrati izgubil državljanstvo. Zanima me če je tam teško dobiti službo? Študiram za plastičnega kirurga.
Ali bo teško dobiti službo?
Tisti ki ima izkušnje glede tega naj mi odgovori.
Prosim.
Street racer
Kaj ne mores razumeti kirurg. AMC zgoraj pise,da ce imas GC in si brezprekinjeno zaposlen za 5 let v USA lahko zaprosis za drzavljansvo.V drugem primeru, ce med tem casom porocis americanko, na primer po treh letih, ti ni treba cakat se tri leta ker to bi preseglo 5 let, torej kaksen smisel bi imelo to, ko bi lahko dobil drzavljanstvo tako ali tako, brez da se ozenis. Jaz imam samo vajensko solo in mi ni problem work it out. Ti si ze drugi kirurg ki hoce emigrirat upam da vama obema uspe , ti v USA in drugi v Australijo in jaz nekam drugam hahaha….
Streetwise
Za hiso kupit ne rabis biti niti prebivalec niti drzavljan ZDA. Ce imas denar (gotovino), jo lahko kupis ze jutri.
Ce je vsaj eden od tvojih starsev drzavljan ZDA, potem si bil do 18. leta upravicen do drzavljanstva po starsu.
Ni se ti treba porociti, da dobis drzavljanstvo. Da izpolnjujes pogoj za pridobitev, moras najmanj 3 leta oz. 5 let imeti GREEN CARD (3 leta, ce si ga dobil preko poroke in 5 let, ce si ga dobil preko zaposlitve, loterije itd.). Torej najprej Green Card, potem sele drzavljanstvo. Ce je tvoj oce se vedno v ZDA in drzavljan, te lahko sponzorira in bos ob vstopu dobil Green Card.
Za zaposlitev v ZDA rabis najprej delodajalca, ki ti je pripravljen sponzorirati delovno vizo. To je zelo zelo tezko dobiti, razen ce imas kaksne posebne sposobnosti ali izjemno izobrazbo oz. si strokovnjak na podrocju, ki jim ga v ZDA primanjkuje. Kirurgov jim verjetno ne manjka, tako da bo vizo za delo kirurga verjetno bolj tezko pridobit.
Nekaj ne klapa?!
Street Racer ali Kirurg je ze 2x omenil da njegov oce ni USA drzavljan AMC mu je lepo razlozil kako priti do drzavljanstva, SJW pa se kar tera naprej kako naj ga oce sponzonira ceprav nam je njegov sinko kirurg povedal, da sta oba izgubila drzavljanstvo,oziroma, ce sta ga sploh kdaj imela.
Pa se to: ta idiot ki se pretvarja da je kirurg je isti tip kot oni ki se javlja pod Iscem delo v Ausrtaliji. Namrec v obeh primerih so ista vprasanja kar kaze resno pomanjkanje domisljije Celo za slovenske pojme je nemogoce, da ustvari dva kirurga z mentaliteto bebca. Edina sreca je v tem, da emigrirata, slovenija bo dosti boljsa brez njih.
Street wise pa ocitno ne zna brat oziroma ne razume to, kar prebere (in napise). Nic ne teram, naj ga oce sponzorira, sem samo omenila, da je to ena od moznosti, vkolikor je njegov oce drzavljan. Kirurg je napisal, da sta se z mamo locila, nikjer pa ni napisal, kje je oce in kaj je z njegovim drzavljanstvom. Samo za sebe je napisal, da je izgubil (ednina) drzavljanstvo, sicer je pa to itak cudno, ker ce ga je imel, ga ni kar izgubil ob locitvi oz. selitvi. Tako da ne vem kaj se ti usajas in pametujes, ce nimas nobenega pametnega nasveta, pa ce tale kirurg resno sprasuje ali pa ker ima prevec casa.
Forum je zaprt za komentiranje.