Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ameriški slamnik

ameriški slamnik

Kateri preparat/proizvod na bazi ameriškega slamnika priporočate ? Iz lastnih izkušenj: kaj/kateri vam je najbolj pomagal?

Jaz trenutno jemljem Immunal (tabletke), ker sem že od začetka decembra stalno bolna. Zaenkrat gre na bolje, ne vem sicer, če to lahko pripišem jemanju teh tabletk, ampak bomo videli. Je bilo pa res grozno, ker se mi je toliko časa vse vleklo (kašelj, boleče grlo, vročina itd.).

Z možem jemljeva Echinaforce Duo, tablete, 9,75 v lekarni; jemljeva vsako zimo. letos sva začela jeseni, vsem pavza, pa zdej zopet….pa še na srečo nisva zbolela…

Tudi jaz priporočam Echinaforce duo tablete ali pa echinaforce kapljice. Nam pomaga bolj kot Immunal. Baje je tudi razlika v izdelavi. Immunal izdelujejo iz posušenega ameriškega slamnika Echinaforce pa iz svežega.

https://www.facebook.com/actio.si

jaz sem do sedaj jedla imunal kapljice in so mi kar pomagale, to zimo pa sem res stalno prehlajena in mi tudi te kapljice ne pomagajo
Bom probala z tem ko ste zgoraj napisale

NeoImunnal. Takoj ko začutim, da se me kaj loteva, jih vzamem in zaenkrat so pomagale.

Da je najboljše, če se ti preparti jemlejo ob prvih znakih boletzni in ne preventivno, saj sčasoma izgubijo svojo moč, ker se telo navadi na njih …..

Z Imunalom – kapljicami, začnem že oktobra preventivno in jih jemljem 6 tednov, mi zelo pomagajo, že dolgo nisem bila nič bolna pozimi. Je pa res, da se ne rokujem, če pa drugače ne gre, se grem takoj, ko je potem možnost, umiti roke. Tudi sicer si roke ob prihodu domov, vedno takoj umijem. Drgnem si jih 15 sekund, manj ne pomaga:-) vsaj tako je bilo priporočeno od strani infekcijske klinike. Morda bo katera kaj hecnega pripomnila:-) ampak jaz štejem do štirinajst in imam dober občutek, da sem se res znebila kakšnega virusa.. Najhujši so ročaji nakupovalnih vozičkov ter kljuke, tam bacilov in virusov kar mrgoli:-))
LP

Tudi mi Echinaforce.

Ma- a vi kdaj povprašate v lekarni koliko časa lahko jemljete ameriški slamnik? Za preventivo so drugi preparati, ki so imunomodlulatoji, slamnik pa je stimulans in se ga priporoča omejeno časovno obdobje. Sigurno pa ne par mesecev.

Takole: slamnik je pokrivalo, ki nam žaščiti glavo, če ga nanjo poveznemo in res mi ni znano, da bi karkoli stimuliral????

Z zdravilnimi rastlinami pa je potrebno biti potrpežljiv, jih negovati in nato iz njih pripraviti ustrezne pripravke.

Podobno, kot pri sadju: hruške sušimo in so odlična malica; lahko stisnemo sok, ki nas odžeja in deloma nahrani, če je bolj kašast; lahko pa po posebnem postopku pripravimo hruškovo žganje…..

Echinaforce kapljice ali tablete vsebujejo alkoholni izvleček zdravilne rastline, ki ji rečemo tudi Ameriški slamnik in ima dokazano imunomodulatorno delovanje. Pomeni, da uravnava imunski odziv. Meni in mojim že več sezon zelo uspešno :))

Pa srečno

New Report

Close