Ameriška pediatrična akademija podpira dekriminilizacijo marihuane
To še ni dekriminalizacija. “Rescheduling” pomeni razvrstitev v drugo skupino omejenih drog, kjer bi konoplja bila legalna za medicinske namene in ne za rekreacijo. Zdaj je v Schedul I, a ne? To so droge ki nimajo nobenih znanih medicinskih namenov in velik potencial za zlorabo. Zdaj pa bi radi uvrstili konopljo v Schedule II kjer je metadon in morfij, ki sta že uporabljena v medicinske namene (kolikor pač metadon pomaga pri odvajanju).
Ta razvstitev bi omogočila legalne zdravstvene raziskave. Šele potem ko je veliko uspešnih raziskav za zdravljenje težkih boleznih, bi se verjetno spet razvstilo v III, IV ali V skupino in bi še vseeno bila omejena za zdravstvene namene in ne legalna za rekreacijske namene. Nisem študiral prava ampak dekriminalizacija je druga stvar. Niti na Nizozemskem ni prav dekriminalizirana, če veš prebrati njihovo pravo.
Sem pa spoznal kanadčana na vozičku ki ima multiplo sklerozo in kajenje konoplje mu veliko pomaga. On je že pred boleznijo kadil in čeprav mu je medicinska konoplja potem legalna droga, se ne sme misliti da je neka “strašna droga” ki bo “legalno zadrogiralo” ves svet. Alkohol bi moral biti v Schedule I ker nima zdravstvenih namenov in je zelo zlorabljena droga s težkimi posledicami za prebivalstvo. V enem britanskem documentarcu sem videl mnenje strokovnjakov da je alkohol hujši kot kokain. Haha!
Me prav zanima, kaj bo iz tega nastalo, marsikaj najdeš na google.
Forum je zaprt za komentiranje.