Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Amelogeneza mi “uničuje” življenje :(

Amelogeneza mi “uničuje” življenje :(

Lepo pozdravljeni!
Stara sem 18 let in imam amelogenezo. Do sedaj so mi “krpali” zobe z materialom, ki se je čez čas obarval, včasih tudi odpadel, potrebno ga je bilo vsake toliko časa odstraniti in namestiti drugega. Jaz pa bi rada trajnejšo rešitev, zanima me koliko bi to stalo in kaj mi svetujete.

Hvala in veliko uspeha pri vašem delu.

Pozdravljeni,

v literaturi ni resnih študij, ki bi dokazovale boljšo uspešnost katere od tehnik za rehabilitacijo amelogenesis imperecta. Večinoma se uporabljajo adhezivne-lepilne tehnike pritrditve ali porcelanskih faset (veneerjev) ali pa lusk iz kompozita.
Neuspešnost dosedanjih pokrivanj s kompozitom si razlagam s tem, da so vam pokrivali samo defekte v sklenini in ne celotne površine sklenine. Tako je prihajalo do zabarvanj robov in pa odpadanj majhnih koščkov kompozita zaradi majhne lepilne površine.
Načeloma je razlika med kompozitom in porcelanom naslednja:
lepota: porcelan lepši
dolgotrajnost estetike: boljši porcelan
cena: kompozit cenejši
invazivnost: pri kompozitu površine ne brusimo, pri porcelanu se odstrani tanka vrhnja plast skelnine.
Seveda vas je potrebno prej pregledati in morda ugotoviti še druge faktorje, ki bi lahko vplivali v prid ene ali druge tehnike.
Vso srečo in LP,
Andreja

New Report

Close