amalgamske plombe
Svetlana Makarovič me je zelo razbesnela s svojo plombo na možganih, zato sem na internetu iskal kaj piše o plombah. Na svoje začudenje sem ugotovil, da je zelo veliko informacij o zobnih amalgamskih plombah, predvsem pa o škodljivosti amalgama ter živega srebra, ki se sprošča iz plombe. “Amalgam illness”- amalgamska bolezen. Imam nekaj simptomov te bolezni: šumenje v ušesih, driske, utrujenost, povišan holesterol in pritisk, slabšanje vida, spomina, težave s srčnim ritmom, psiho in tako naprej. Zanima me, zakaj pri nas zobozdravniki še vedno plombirajo za amalgamom, zakaj je potrebno za akrilatno plombo doplačati. Trditev popovih zdravnikov, da se iz amalgama sprošča živo srebro v mnogo manjši količini kot ga človek dobi s hrano npr. iz rib, ni resnična, če smemo verjeti podatkom WHO (svetovna zdravstvena organizacija). V zobeh imam dve amalgamski plombi. Odstranjevanje je pravtako povezano z določeno nevarnostjo zastrupitve z živim srebrom. Kaj naj storim? Vsi naši zobozdravniki to nevarnost podcenjujejo.
Prosim za vaš nasvet.
Lep pozdrav
Peter
Spoštovani Peter,
saj jaz sem vendar tudi zobozdravnica, ki uporabljam amalgam.
Na svetovnem spletu pa lahko najdete marsikaj in vi ste našli veliko o škodljivosti amalgama. Verjetno ste strani, ki so govorile nasprotno ignorirali oz. jih niste niti odpirali. Tako to je – vsak preberete tisto, kar ga zanima.
Meni osebno se zdi zelo zanimivo, ker ljudje mislite, da zobozdravniki amalgam uporabljamo iz ne vem kakšnih zlobnih razlogov. Mislim pa, da imajo popovi zdravniki prav, ker je v morskih ribah res več živega srebra kot v amalgamu.
Vprašanje v zvezi s plačili pa boste morali nasloviti na ZZZS, kajti oni so tisti, ki postavljajo pravila, mi se jih moramo le držati.
Kaj boste storili? To, kar se vam bo zdelo prav. Osebno menim, da omenjeni simptomi ne izvirajo iz amalgamskih zalivk. Če menite, da vam ti dve zalivki povzročata težave, potem pojdite k zdravniku in dobili boste nove, kompozitne.