Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Amalgamska zalivka v nosečnosti

Amalgamska zalivka v nosečnosti

Spoštovani,

sicer sem nekaj odgovorov že našla, a me vseeno zanima še vaše mnenje, sem namreč v tretjem mesecu nosečnosti in ko še nisem bila noseča mi je zobozdravnik ( v dežurni ambulanti) dal v zob zdravilo, nato sem se naročila k svojemu zobozdravniku a žal dobila datum dokaj pozno. Tako da se na pregled odpravljam naslednji teden pa me zanima, ali naj se raje odločim za belo zalivko? Zanima me tudi, namreč zdravilo mi je pred kratkim padlo ven, v zobu ne čutim nikakršnih bolečin, naj grem še enkrat v dežurno ambulanto da mi da zdravilo? Aha pozabila sem omenit da gre za petko zgoraj.

Hvala za vaš odgovor

Lep pozdrav
Petja

Pozdravljeni,

bistveno je, da vaš zobozdravnik pozdravi vnetje zobne pulpe, ob tem ne pozabite povedati za nosečnost (zaradi rtg diagnostike, ki je prepovedana). Plomba je drugotnega pomena, seveda je bolje, da je kompozitna.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close