Alzheimerjeva bolezen
Spoštovani!
Ima eno vprašanje, vezano na to bolezen in sicer sprašujem za svojo mamo, katera je dopolnila 55 let. Postavljena ji je bila diagnoza začetek blage alzheimerjeve bolezni in za blažitev le-te uporablja transdermalne obliže exelon 4,6mg/24h. Ker jih dobro prenaša ji je nevrolog podvojil odmerek in sicer ji je predpisal exelon 9,5mg/24h. Zanima me ali ji lahko ti obliži škodujejo na dolgi rok v primeru, da je bila diagnoza napačno postavljena?
Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Pozdravljeni,
Exelon obliž je oblika zdravila, ki je dokazano učinkovita pri zdravljenju Alzheimerjeve demence. Z njim vplivamo na sam potek bolezni, ki jo upočasnimo, s tem izboljšamo funkcioniranje bolnika, zmanjšamo možnost pojava pridruženih težav.
Če je nevrolog postavil vaši mami diagnozo te bolezni je prej zagotovo opravil nekatere preiskave, ki so mu klinični sum nanjo potrdili. Vztrajate pri zdravljenju, sodelujte še naprej z nevrologom, ki bo pravočasno prilagodil zdravila tako, da bo najugodnejše za potek same bolezni.
Srečno!
Pozdravljeni,
Moj oče ima to bolezen in me zanima kolikšna je možnost, da jo dobim tudi jaz?
Hvala.
Zanima me, do katerega stadija so obliži Exelon še v pomoč. Imam mamo 88 let staro, že tretjo leto potrjena Alzheimer demenca. Kaj naj napravim – občasno mi toži, da težko diha, naj jo peljem k zdravniku ali je žal to povezano z boleznijo. Hvala za odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.