Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Alu les okna – za katerega se odločiti

Alu les okna – za katerega se odločiti

Odločam se za okna ALU_LES od proizvajalca Inles in M_Sora Žiri. Ali je kdo lastnik navedenih oken in kako je zadovoljen z njimi. Cenovno sta oba podjetja nekako enakovredna.

Ja, tudi mi se odločamo za alu- les.
Pa je pri nas v igri še Jelovica, ki je cenovno najbolj ugodna.

Zakaj se pa ti odločaš med tema dvema podjetjema? A so to bolj kakovostna okna?

LP

Mi smo se odločili za M-SORA ŽIRI. Smo izredno zadovoljni.

Jelovica so na videz slabše obdelana. V prodajnem salonu spoji aluminija grdo štrlijo (neenakomerne reže). Prodajalec se zgovarja na raztezek lesa…??? halo sodobna lesena okna so dimenzijsko stabilna. Vse kaže da se bom odločil za Inles. Cena oken k=0,96 z Alu vhodnimi vrati in alu roletami je cca. 4MIO pri M Sora pa okna K=1,1 in alu vrati (Pirnar) ter alu rolatami pa skoraj 1 MIO dražje. V špilu so bila še avstrijska okna Internorm, katere komplet oken, vrat in rolet je pa še skoraj 1 MIO več.

Ko smo ravno pri oknih, katera pa so najbolj primerna, nekaj časa so bila plastična, sedaj so aktualna lec, aluminij. Nekateri spet prisegajo na cela lesena.

NAjcenejša pa so menda cela plastična, nekateri pa pravijo,da se preveč zvijajo.
Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

E to bi tud jaz rad vedel. Z ženo sva se odločila za alu les, ker je aluminij večen – nič več bravanja…, za plastiko to ne bi rekel, v notranjosti pa les deluje domač, topel…

A mi lahko tole ceno pri Inlesu še malo razdelaš- toliko okna, toliko vrata, rolete? Pa še pri M-Sora?

Najlepša hvala in lp!

Inles
okna cca. 2.600.000 k=0,96
alu vhodna vrata in stranska vrata cca. 700.000
rolete 700.000
S tem da je ponudba stara cca. 3 mesece (sedaj so se za nekaj % okna podražila)

M_sora
okna+rolete cca. 4.000.000 k=1,1 + doplačilo za k=0,9 cca.5000 SIT/m2
Nimam posebej podatka za okna in les (moral bi sešteti posebej postavke za okna in rolete)
vhodna alu vrata Pirnar 700.000 SIT + stranska vrata cca. 250.000

oj

Kaj pa ko se vmes nabere kondens? Če je celotno leseno okno se zmoči in posuši, ker diha. Ko pa je zunaj aluminij noter les in vlaga pride zaradi raztezanja notri , kako pa naj gre ven, če je alumninij. Da potem čez toliko in toliko let to ne propada. Teoretično baje ni možno ampak če dobro premislim pa je….

pa pa

Poglej si kakšno alu les okno. Med aluminijem in lesom je zrak (prezračevano), da se vlaga posuši. Aluminij ima samo svojstvo zaščite lesa pred neposrednim vplivom okolja

oj

Imam vzorec od Inlesa doma, pa se veseeno sprašujem, saj veš nove in boljše stvari niso vedno naj naj… zato pa rabim malo več nasvetov

lp

Saj so stara lesena okna še kar dobra, les ob ustrezni negi zdrži do 500 let. Le drugo vprašanje je, kako skrbimo za ta les.

mi smo vzeli STABIL-ova okna in vrata. Barvo si izbereš po želji, tako aluminija, kot tudi notranjenega, lesenega dela. Mogoče bi rekla samo to, da bodite pazljivi pri naročanju barve, ker se ista šifra barve na aluminiju odraža drugače, kot pa na lesu.
Z nakupom smo zelo zadovoljni.
Kondensa pa ni.

Kupili INLES. Za hišo. Super zadovoljni. Sicer drag nakup, za tri velika okna in dvoja vhodna vrata smo dali toliko, da bi dobili plastik fantastik za celo hišo. Pa je nočemo. Se mi zdi, d a je že cela dežela onesnažena z njo. Bi raje imeli les kot plastiko.
Okna (aluminij in les- macesen) so mercedes med okni. Po ceni in kvaliteti. Pa saj nakup stavbnega pohištva ni za kratek čas. Ne moreš metat oken ven že čez nekaj let. Les znotraj deluje tako toplo in lepo. Pa kondensa ni. Tudi aluminijaste rolete so super. Lahke, nič ne ropotajo, ko se spuščajo. Ko pri sosedih spuščajo plastične rolete in sem slučajno zunaj, se ob ropotu kar stresem. Kar zagrmi.

Priporočam! Edini problem je cena.

New Report

Close