Najdi forum

Alternativna medicina

Pozdravljena Urša. Hvala, ker si se oglasila. Imam pa dva vprašanja zate: kako ga. Irma zdravi in ali mogoče veš koliko časa nazaj je bil objavljen intervju v Jani oziroma v kateri številki? Res bi ga rada prebrala. Lep pozdrav.

Mojca, mogoče veš ime?

Ga. Zinka, ste imeli težji primer depresije? Tudi jaz bi rada spremenila NAPAČNE miselne vzorce v glavi, vendar mi sami ne uspe. Mimogrede, vesela sem, da vam je uspelo. Lep pozdrav.

Zinka, res je. Trenutno izboljšanje, ki čez čas izpari. Pa ne zato, ker ne bi bilo zdravljenje učinkovito, temveč zato, ker čudežev skoraj ni. Za spremembo je trebo opustiti prejšnje življenje. Ni lahko, ker včasih sploh ne vemo, kaj naj bi spremenili.

Ga. Irma zdravi tako, da pripravi telo in njegove organe, da
začnejo pravilno delovati ob pravilni temperaturi. Če je telo pregreto ali podhlajeno, zboli. Torej, osnova je uravnavanje pravilne temperature posameznega organa, ki je pogoj za dobro delovanje celotnega organizma. Vse to je pomembno zato, ker,
če določen organ zboli, vpliva njegovo nepravilno delovanje še
na druge organe. Posledična odpoved pa je lahko usodna na
kratki ali dolgi rok. Vse to in še drugi dejavniki vplivajo na
kislost telesa (ki je bolezen) oz. bazičnost (ki je zdravje). Svetuje tudi način prehranjevanja, ki se mogoče v določenih pogledih celo tepe s tistim, kar so nam do sedaj tolmačili
ostali strokovnjaki. Vendar, ko se poglobiš v zadevo, ugotoviš, da ima ga. Irma za vse logično razlago.

To, kar pa je najbolj občudovanja vredno pri njej pa je,
da svoje znanje deli med tiste, ki jo želijo poslušati in jih
naučiti, kako si pomagajo sami, da znajo prisluhniti lastnemu
telesu, ki nas vedno opozori, njegovih znakov pa ne znamo razumeti ali si jih pravilno razlagati. Ga. Irma je svoje
ugotovitve in znanje že patentirala in zelo zainteresirala tudi
tuje države (Nizozemska, ZDA, Japonska).

V kateri Jani je bilo objavljeno ti sedaj res ne vem povedati,
mislim pa da v eni od marčevskih številk. Članki so bili tudi
v Zdravju in Auri ali Misterijih.

Še nekaj!
Sigurno, da brez določenih sprememb v načinu življenja ne gre,
v kolikor imamo kakršnekoli težave (tudi Mojca in Sas(h)a sta
takšnega mnenja). Brez lastnih sprememb in osvojitve novih spoznanj za svoje zdravje, nam tudi gora zdravil ne bi pomagala.

Lahko pa tudi povem, da tudi psihične težave lahko nastopijo zaradi nepravilnega delovanja enega od organov. Ne mislim sedaj,da gre že za bolezen – iz medecinskega stališča, ampak morda samo premočno deluje – ker je pregreto, iz tega razloga
pa lahko v daljšem času pripelje do bolezni. Preobremenjen oz.
pregret organ pa vpliva na naše fizično in tudi mentalno
zdravje.

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samozdravljenje;action=display;num=1005820047;start=0

Sas:(h:)i in ostalim- dva meseca nazaj sem hodila na reiki terapije. Kaj se je zgodilo? Popolnoma nič. Nekaj denarja manj… Pa ne, da imam kaj proti reikiju, samo meni ni pomagal. Imela sem željo, vero, trudila sem se, spremenila življenje… Pa sem vseeno samo padala navzdol. In tako žalostna in obupana iščem, se informiram… Želim spet najti zaupanje v zdravilce… Trikrat sem bila KREPKO razočarana! Sedaj si ne želim biti več. Kako naj vem, da je človek pravi? Kako naj mu zaupam? Pojma nimam, vem pa, da se bom mogla kar potruditi, ker se zavedam, da potrebujem pomoč in bom mogla nekoč zaupati ljudem. Upala pa sem, da bom dobila kakšen konkreten namig… In kar nekaj sem jih že. Hvala vam za odgovore, če pa še kdo kaj ve… Lep pozdrav, Hilaria.

Da lahko zboliš na psihi zaradi določenega organa ne vem, vem pa, da lahko zaradi psihe pošteno zboliš na notranjih organih… Recimo želodec je zelo občutljiv na take stvari in pri mojih letih ga že kar dobro čutim. Bojim se pa, da se mi bo ta psiha spravila na kakšno drugo raven in šele potem bo hudo… Sedaj se še vedno lahko tolažim, da je vse samo v moji glavi. Ok, hvala vseeno za odgovore, bom poskusila najti Jano. Saj jih imam doma, samo nekaj zadnjih št. nisem prebrala. Sem pa prebrala o g. Moriju. Motivatorju št. 1 v Sloveniji. Kaj pa o njem menite? Hvala in lep pozdrav. Hilaria

Ja imela sem zelo hude depresije. Dve letzi sem hodila k psihiatru, ki me je pridno pital s tabletkami, zaradi katerih sem hodila po svetu kot zadrogirana. Nekega dne pa me je obšlo, da s tem pravzaprav nisem nič pridobila. Prej nisem funcionirala zaradi depresije, potem pa zaradi omotičnosti, ki so jo povzročale tablete. Spoznala sem, da moram pri zadevi, če jo hočem odpraviti, aktivno sodelovati. Z zdravnikom sem se dogovorila, da bom poskusno nehala jemati tablete in sem šla na akupunkturo. Akupunktura namreč najbolj deluje, če ne jemlješ tablet, kajti akupunktura deluje na podzavest, tablete pa prav to blikorajo. Poleg akupunkture za začetek sem začela hoditi tudi k jogi. Priznam, da sem se morala na začetku vsakič suniti v rit, da sem zbrala moč in se odpravila od doma, ampak vztrajnost se mi je sčasoma poplačala. Po kakih 8 mesecih so bile spremembe mojega počutja že tolikšne, da jih nisem opazila le jaz, ampak tudi drugim. Eno je vodilo k drugemu. Nato sem stvari nadgrajevala. Poleg joge, ki jo je treba seveda redno delati tudi doma in ne le enkrat ali dvakrat tedensko kot je vadba v tečaju, sem se lotila tudi drugih alternativnih metod. Kadar sem in tja čutim, da se me loteva nemir
(kar va današnjem stresnem svetu sploh ni nič nenavadno) se načrtno sproščam in sem pozorna samo na dihanje. Pri meni zadeva deluje, potrebna pa je vztrajnost. Če si pod hudim stresom namreč nekoliko dlje traja, da se sprostiš, zato ne smeš odnehati po petih ali desetih minutah, češ saj nič ne pomaga, sem preveč živčna, da bi se sprostila. Če se redno sproščaš, se tudi v “hudih” časih vedno lažje in hitreje sprostiš.

Ja Saša, zato pa se je treba zazreti v svojo dušo . Vsaka depresija je namreč opozorilo ali klic duše po spremembi. In bolj ko se spremembam zavestno ali nezavedno upiramo oziroma se ne poglobimo vase, da bi ugotovili, kaj je tisto, kar je treba spremeniti, bolj nas duša sili k temu. Vedno se začne najprej blago in se potem zadeve stopnjujejo. In če nočemo opozoril zlepa razumeti, nas trešči po buči — iz duševnih stisk prerasejo težave v različne bolezni, tudi zelo hude. In spet smo tam — če ugotovimo, kaj nam bolezen sporoča — vsak del telesa, vsak organ je povezan z določenim duševnim vidikom –, jo lahko tudi ozdravimo. Čudeži so, vendar se je treba zanje potruditi.

Gospa Zinka, ali lahko prosim poveste še, koliko stane en obisk pri dr. Medvedu in koliko obiskov je npr. bilo potrebnih v vašem primeru?
Tina

Odvisno od terapije. Najbolje, da pokličeš njegovo ordinacijo in boš vse izvedela iz prve roke. Imela sem kakih 10 terapij, po vsaki pa se mi je stanje vidno izboljševalo. Seveda pa, kakor sem že povedala, brez aktivnega sodelovanja, izboljšanja niso trajna. Vsaka terapija ti samo pomaga postaviti temelje za nadaljnjo gradnjo svoje notranje trdnosti.

New Report

Close