Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Alternative sončnim očalam

Alternative sončnim očalam

Živjo!

Že nekaj časa se navdušujem in obupujem nad svojo situacijo.

Torej star sem 27 let imam na en uč -9 in na drug uč -8 ter 2,5 cilindra na obeh očesih.

Ta kombinacija mi preprečuje operacijo, ne morem nosit mehkih leč in ne morem imeti športnih sončnih očal.

Zdaj poskusil sem že, z poltrdimi lečami, pa so rekli da jih več kot 3 ure ni priporočljivo imeti notri, poleg tega so mi tudi dosti nefunkcionalne saj bi jih imel rad za vodne športe (plavanje, vodno smučanje) in če mi bi mehka leča padla ven je to 5 eur če pa mi pade pol trda je to 100 eurov, ker je malce preveč.

Imel sem tudi “ravna” sončna očala ampak me je po eni uri začela bolet glava,po 15 minutah ne nošenja pa nič več. Zadevo sem večkrat preizkusil tako, da…

Zdaj bi pa rad vedel ali so kriva očala (kakovost ?), ali pa je to kaj bolj v meni ? Ker nebi spet rad dal 400 eur in ugotovil da zadeve ne morem nositi, na test pa nevem če jih kdo da sploh z mojo dioptirjo :S

Kot zadnje pa bi rad vprašal če obstaja (razen vstavitve leče ki pride šele po 35 letu prav baje) kaka operacija, ki bi vsaj znižala moje stanje ali pač se morem vdati v usodo in čakat na boljšo tehnologijo?

Torej poltrde leče lahko dalj časa nosite, kot ste napisali, res pa je da so finančne posledice večje, če jih izgubite.

Ne vem zakaj, ne morete nostiti mehkih leč, niste nič napisali? Enako velja za operacijo, ne vem katero ste imeli v mislih in zakaj operacija ne gre?

Torej za odgovor imam premalo informacij.

Lp.

Živjo!

Oboje je baje nemogoče zaradi cilindra.

Bil sem na pregledu pri Morela okolistih in v besedah zdravnice ” Cilinda in dioptrije da te kap zadane” in je rekla da si ona ne upa tega operirat in da mi predlaga vstavitev leče, ki je možno šele pri 35 letu. Za katero točno operacijo pa nevem a je bila LASIK ali tista druga.

Za leče pa enostavni ni cilindra 2,5 mislim da se konča pri 2,2 če imate kake druge informacije jih bom zelo vesel 🙂

Torej glede leč: že leta obstajajo višji cilindri, le v pravo optiko morate zaviti:

New Report

Close