Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? alternativa

alternativa

Vem, da je bilo na forumu že govora o tej temi, vendar bi še enkrat rada opozorila vse, ki razmišljate o alternativi. Premišljeno, koga izbirate, predvsem pa ne nasedate ga.Malus (mislim, da se tako piše) in po mojem mnenju je tudi dr.Kobal vprašljiv. Nam ni od tega pomagalo nič, pa smo zapraili veliko denarja ravno pri njiju.

Pozdrav roža

Sopotpisujem tvoje opozorilo! Mogoče lahko še malce širše predstaviš svojo izkušnjo z omenjeno gospo? čeprav smo o tem tu res že veliko pisali, ljudje v hudi stiski še vedno nasedajo raznim šarlatanom, ki imajo zaradi odnosa uradne medicine in oblasti pri nas pravi raj za svoje zaslužkarstvo!

Po moje je za vse nas zelo zaskrbljujoče, če se neka bivša poštarica in podjetnica že dalj časa uspešno lažno predstavlja kot zdravnica in se sklicuje na neobstoječo kliniko za imunologijo v Zagrebu. Zato tudi jaz svarim pred nakupi čudežnih “terapij” v kozarcih za vlaganje po parkiriščih motelov!

SREČNO, prijatelj - Jože

Pozdravljeni!
Moje mišljenje je,če tudi uradna medicina in zdravniki ne morejo več pomagati,potem zagotovo tudi alternativa ne more!
Pač moje mišljenje.
Lp Jana

Jaz sicer verjamem, da lahko pomaga še kaj razen uradne medicine, res pa je, da ne vem kaj je to. Saj poznamo primere, ko nekdo ozdravi, ko že medicina dvigne roke in se kasneje bolnik zateče v neke alternativne vrste zdravljenja. Morda je to splet naklučij, morda pa nekaj, kar pomaga.Ne vem. Zagotovo pa vem, da ga. Malus nam ni pomagala, celo nasprotno…Je samo služila na račun bolezni…Morda komu je, to ne vem.

Roža11

Ne vem,no.Mislim,da to,ko bolnik ozdravi s pomočjo alternative,medtem,ko medicine dvigne roke je zgolj splet naključij.Pa bolnik mora močno,močno verjet v to.Tudi moja mami je hodila k enemu priznanemu bioenergetiku.Delala sta predvsem na psihi.Glede psihičnega stanja ji je resnično zelo pomagal.Ko je prišla od njega je bila sproščena,na bolezen je gledala čisto drugače.K temu je pomagal le pogovor,ki sta ga imela z bioenergetikom.Verjamem,da se da na psihi marsikaj narediti,ma da bi pa alternativa (z raznimi kamenčki,čajčki,zvarki,frekvenčnimi aparati)pozdravila rakovo obolenje…..v to ne verjamem.Nisem zagovornica alternative,sploh pa ne obsevanja in kemoterapije.Glede tega imam še zmeraj svojo teorijo…po izkušnjah.Uf,sem zdaj spet zafantazirala….
Lep pozdrav Jana

Ja, te teme so res zanimive, še posebej verjetno zato, ker so v veliki meri nepoznane. Jana, zanima me kakšna je tvoja teorija glede vsega tega.In še bolj me zanimajo izkušnje v zvezi s tem.

roža11

roža,kaj si mislila teorijo o alternativi ali teorijo o kemoterapiji in obsevanju?

Mislim, da je treba na stvar pogledati še malo drugače. ne smemo govoriti o alternativi, ko gre za vitamine in dodatke k prehrani, ker so ti lahko odlično dopolnilo k uradnemu zdravljenju, vse od čajčkov naprej, vse kar krepi naš imunski sistem je dobro, tako meni celo moja onkologinja, ko sem ji povedala o zeliščnih čajih, ki jih pijem in o vitaminih in prehrani. seveda pa je psih eden izmed ključnih dejavnikov pri zdravljenju raka, v tujini zdravljenje obsega vse-bolj zdravo prehrano, vitamine, prehranske dodatke itd. pa tudi psihično pomoč, vizualizacijo itd. naše telo ima ob pozitivni energiji in misli, ter ob pomoči vitaminov, mineralov itd, veliko večje možnosti, da se bori. seveda pa ne smemo nasesti vsem, ki bi nam želeli kaj prodatti, ampak je zelo dobro, če se o zadevah pozanimamo-da nam povedo tisti, ki imajo izkušnje, in pa kakšna dobra literatura podprta z znanstvenimi raziskavami(npr. o vplivu vitaminov, mineralov itd.). res pa je tudi, da vsakemu ne odgovarja vse in se je v poplavi izdelkov, ki jih ponujajo težko znajti, jaz sem se odločila po občutku, in ko sem stvar preizkusila po počutju. sedaj, ko jem več vitaminsko bogate hrane in vitamine, težko staknem prehlad, medtem, ko sem bila prej nenehno bolna, že ob najmanjši temperaturni spremembi, to kaže kako okrepil se je imunski sistem, in kot tak se lažje bori tudi proti raku in vsemu ostalemu.priporočala bi Vam knjigo Heinz-Uwe Hobohm-Kažipot-zdravljenje raka-tukaj gre za pregled znanih metod, ki jih uporabljajo po svetu, dodani pa so tudi znanstveni izsledki o posameznih snoveh in njihovemu vplivu, od vitamina C,A, selena, cinka…., tako, da si lahko malo pogledate te izsledke in se lažje odločate, katere vitamine uživati, kakšno hrano itd. Sama menim, da zdravila, ki bi popolnoma ozdravilo rak, še nismo našli, samo naše telo je sposobno popolne ozdravitve, pa še zmeraj ne vemo kako mu to uspe v nekaterih primerih, ko vsi obupajo, zato dajmo ob vsej pomoči, ki nam jo nudi uradna medicina, še sami pomagati telesu s zdravim življenjem in vitamini, vero, prepričanjem, pozitivno energijo, in tako si bo lažje opomoglo-samo telo je sposobno narediti zelo veliko. v glavnem zame stvar za zdaj zelo dobro deluje, tudi po operaciji sem si na račun te male pomoči mojemu telesu zelo hitro opomogla. nekaj malega sem povzela iz te knjige, samo, da vidite ali se jo splača prebrati: http://med.over.net/forum5/read.php?26,4645965 na tem forumu pod naslovom delovanje hrane pri raku z dne 19.3.08
Lep pozdrav in vse dobro

New Report

Close