Alternativa
Iz vaših postov je razvidno, da si pomagate tudi z vse mogočimi alternativnimi metodami.
Kaj, če bi na enem mestu napisale vaše konkretne izkušnje, h komu ste hodile (ali še hodite), njegovo ime, po možnosti tudi telefon, vrsto alternativnega zdravljenja, vaše občutke in oceno uspešnosti zdravljenja ter nenazadnje tudi ceno.
Bom jaz. Konec novembra zacnem z drugim IVF-om. predvidena punkcija zacetek/sredina januarja.
Torej
– bila na krvomocnici; en mesec brez uspeha,s eveda
– bila na Drustvu za rodnost in plodnost. Od tam odnesla vaje, ki jih (bolj ali manj) redno delam
– bila pri karmen – sva se dogovorili, da ob pricetku postopka pricneva tudi midve
– preracunala luno na dolgo in siroko
– bila pri homeopatinji (sorodnica), in sem ze vec kot en mesec na kapljicah za vzopstavitev ravnotezja v telesu
– na moje kilogramcke (ne morete verjeti, kako se imajo mast in kosti rade!) pa sem se spravila z dieto po dr. Breussu
Jaz sem hodila k enemu, ki mi je lahko obdržal z njegovo terapijo moje pikice pri IVF-ju. Na takšen način sta zanosile dve forumovke, na kar žal ne morem ti povedati njihovega imena, ker so anonimne. Te forumovke so zanosile po naravni poti, prej so se pa mučile 10. let. Jaz pa sem šla k tem možakarju, ko sem že bila v postopku IVF-ja. Tako, da na srečo se je z dobrim končalo. Njegovo tel. št. in vse podrobnosti pa sem že objavila 2x. Če te še kaj zanima mi lahko pišeš na moj mail.
Lep dan
Doroteja
– pijem krvomočnico ter matični mleček
– občasno še obiščem bioenergetičarko (reiki), ki me je harmonizirala – čutim, da imam več energije
– luno sem preračunala tudi za čas obeh mojih zanositev, a obakrat sta bila dneva D1 in D2 daleč narazen, tako da to pri meni ne velja
– morda bom šla pogledat tudi k Karmen
Klomifen 3 cikluse – brez uspeha,
krvomočnica – pijem že 2. ciklus, za 1x brez uspeha,
plahtica – se včasih kar nalivam z njo (kao nuca!),
refleksna masaža stopal – sem šele začetnik, bomo videli ob koncu ciklusa,
matični mleček (Medonal),
vitamini Dr. Ritter, ki vsebujejo VIT. B6, B12, folno kislino,
full trimčkam,
matram se z dieto, da bi se znebila odvečnih kilc,
AMPAK ZA 1X MI ŠE NIČ NE NUCA. SEM ŠE KAR BREZ PIKICE!
Hej, Emi!
Jaz imam tudi kar nekaj kg preveč. Shujšati “znam” (po preteklih izkušnjah sodeč) samo z precej radikalnimi dietami. Kakšna je ta tvoja? Vendar pa me ob tem mučijo dvomi, da nobena radikalna dieta ni dobra, če želiš zanositi, ker baje telo med prvimi redukcijami, ki jih naredi v primeru, ko se počuti ogroženega (odtegovanje hrane pa je prav to), izklopi prav reproduktivno funkcijo. Ker te spremljam preko foruma in se mi zdiš razumna in punca na mestu, bi rada tudi tvoje mnenje o tej stvari. Ne vem čisto dobro, kako naj se lotim diete, ki je nujno potrebna(!!!) in to tako, da ne bo to še dodatno slabo vplivalo na moje možnosti za zanositev. Sicer je z mano (in možem) načeloma vse v redu, imam le PCO, ki pa ga s Klomifenom uspešno premagujem. Drugih razlogov, zakaj ne zanosim pa niso našli.
Povej, ti je kakšen zdravnik kaj omenil, da moraš shujšati? Ti je dal dieto?
Mojči- hvala za kompliment razumnosti. 🙂 Da te sliši moj mož! Ne hceam se.
Moj ITM je 28, torej spadam v kategorijo čezmerno prehranjenih. Morala bi biti najvec na ITM 24.9
Konkretno to pomeni – trenutno imam 169 cm in 82 kg (RES sem se zredila!), konfekcija 42/44; morala bi jih imeti 72 kg, da bi bila “znotraj”. In do pred treh let sem tudi imela najvec toliko. Potem sem se pa malce zapustila – saj ves, kg danes, kg jutri, pa ozke modele delajo, zato imam eno konfekcijsko stevilko vec, pa tko.
No, ko sem bila na IUI so sli kg gor kot nori -iz 78 kg na khm.. 10 kg več. Toliko je bilo v februarju. Na razgovoru za IVF mi je dr. Drobnič pač rekel, da so tudi močnejše že imeli v postopkih, da sicer ni najbolje ampak. Mi je pa sestra Alenka malo težila, da je potrbno shujšati, ker težjih od ITM 30 ne vzamejo v postopek. Sicer sem malo težila, češ, toliko debelih poznam, ki imajo otroke, a me je ustavila s stavkom “ja, ampak one se NE zravijo zaradi neplodnosti torej so zdrave. Vi pa se zdravite, torej ste bolana” . Sem bila nekaj casa kar malce brez besed… Priznam, da sem malce priredila podatek o teži, da sem bila vzeta v postopek. Vendar so mi kljub temu napisali, da moram shujsati za 10 % do zacetka postopka. Nic pa kako. Spravila sem nazaj na 78 kg – in to z dieto dr. Breussa.
Dieta je zelo “restriktivna”, a deluje. Temelji na pitju zelenjavnih in sadnih sokov dr. Breussa oziroma firme Biotta. DObis jih v trgovinah z zdravo prehrano (lahko jih delas sama, a kdo ima cas…), in na oddelku zdrave prehrane v Mercatorju. Vsaj dve steklenici na dan (kar je malo!) plus veliko tekočine. Lahko ješ poleg tudi sadje ali kuhano zelenjavo. Temelji na prečiščevanju telesa in izločanju strupov in traja najmanj 21 dni in največ 42 dni. Z njo se med drugim zdravi tudi določene oblike rakastih obolenj (ampak – o tem ne bi, ker je zadeva bolj kompleksna kot pri hujšanju). Jaz sem 4 kg pridobil nazaj samo zato, ker sem spet popustila pri redu (beri, jedla, ko nisem bila lacna in obilno vecerjala ter za posladek se kaj dobrega :). Med dieto in po njej sem se pocutila zelo dobro (kriza je samo tretji dan, itak pri vseh dietah.
Sama grem v drugi postopek IVF-a konec novembra, tako, da bom na superfactu okrog Božiča, punkcija pa sredi januarja. Do približno 15 decembra mislim omejevati hrano in se približati 72 kg. Potem pa z veliko zelenjave in vlaknin dalje.
Moja homeopatinja mi je tudi svetovala, da naj ne mešam mesa in ogljikove hidrate. Da s tem tudi izboljsas izkoristek snovi, ki jih vnasas v telo. Trenutno se berem knjigo o tem nacinu prehrane. Bom videla.
A ja – pa prijatelja, ki je trener atletike (bil je vrhunski atlet svoje case), bom prosila, da mi predpise par vaj, da bom trde sklepe in zdrizaste misice spravila v eno normalno stanje. Ocitno sprehodi s psom ne pomenijo dovolj gibanja (si mislim, ce prezivim vsaj 10 h na dan za racunalnikom).
A sem se razpisala?
Khm, Emi, jaz imam BMI 30! Očitno se moram zadeve resno lotiti! K sreči sem visoka in odvečne kile dobro skrivam… No ja, še danes bom šla v eno tako specializirano trgovino. A katera ve, kje je kakšna taka trgovina v LJ (po možnosti naj imajo prosto parkirišče v bližini :))) ), kjer ti znajo prodajalci tudi kaj povedati o teh stvareh, kako se lotiš diete in to? Voljo sem že nekako nabrala, saj vendar HOČEM otroka!!! Veš Emi, jaz tudi pričakujem povabilo v postopek nekje decembra, januarja ali najkasneje februarja bo postopek. Tako bova kar nekeko približno skupaj korakale skozi najin drugi poskus IVF. Pa skozi shujševalno tudi… pa pri Karmen sva tudi obe, pa mogoče bom šla še do Mojce, kaj pa vem… v tem društvu je baje nekdo, za katerega nočem, da izve, da imava težave, ker se bojim da bo šla novica kot požar k nepravim ušesom, pa ne vem, kako bi to preprečila…
Mojči
Emi, ne me spravljat v zadrego… :)))
Ja – ne vem, tako so mi rekli, verjetno to pomeni, da bo takrat odločba ali kaj? Vprašala sem, ali ni treba še nekih papirjev izpolniti za komisijo, pa je dr. reklel, da za to vse sami poskrbijo, da naj pričakujem pošto v decembru, potem dobim še za en mesec hormonsko kuro, potem sem pa na vrsti. Hodim v MB.
Pozdravljena!
Tudi sama imam probleme z prekomerno težo, s katero se včasih bolje, včasih pa malo slabše soočam! Priporočam ti, da si prebereš knjigo Jem, torej hujšam od Montignaca. Sama imam to knjigo in priznam, da je resnica na tem (sicer so v njej stvari, ki so splošno znane, toda saj veš kako je to)!
Poskusi še s tem, kajti to ni drastična dieta, gre za spremebo prehranjevanja oz. za sam način življenja. Saj v začetku je težko, toda ko zalaufa, je lažje in rezultati so vidni. Kar pa je najpomembneje, kile ne gredo gor tako hitro!
Pa lep rozdrav in veliko uspeha! Čestitam ti pa že za zgubljene kile, kajti vem kako HUDIČEVO težko in počasi gre to!
Petra
Pozdravljene.
Tale forum sem nasla poleti in vas sicer redno prebiram ampak… kje je bil takrat, ko sem bila sama na tem. Za menoj so namrec trije neuspesni poskusi IVF ISCI. Na cetrtega pa se nekako ne spravim. Nimam volje se enkrat gledat tistih mrkih sestrskih obrazov. Nekaj dni nazaj je ena od forumovk pisala o nacinu “delovanja” v Lj. Iz lastnih izkusenj se popolnoma strinjam, saj so mi postopke delali “kao prek vez” pa razen tega, da sem imela po 10 do 15 celic in potem vstavljena dva slaba zarodka, kaj vec ni izcimilo. Ni mi jasno zakaj, ampak oni ze vedo ….
No, malo sem zasla ampak zadeva je namrec taka, da sem se po tretjem neuspelem poskusu (lani oktobra in novembra) in kolobocijah (fizicnih) po njem enostavno odlocila, da nekaj naredim sama zase. 3. januarja sem vzela v roke knjigo Jem torej hujsam in do 26.4. shujsala 26kg, do danes pa se 5. s tem, da se danes drzim samo se nekaterih pravil. Zadeva je na zacetku vsaj navidezno grozna, pa lahko iz lastnih izkusenj povem, da ni. Najbolj idealno pa je, da ne stejes kalorij in ne gramckas hrane. Ce katero se kaj zanima…
Upam, da nisem prevec dolgovezila in lep pozdravcek vsem skupaj
LP Natasa