Najdi forum

Alkoholizem – da ali ne?

Moj bivši, s katerim sem imela pred časom bežno razmerje, je tudi moj sodelavec, nadrejeni in v zadnjem času človek, s katerim sem si blizu v prijateljskem smislu. Od tega, da bi bila njegova ženska, me odvrača predvsem misel, da je star toliko, da bi za sabo lahko imel že kakšno resnejše razmerje (vsa so trajala max. 1 mesec), ter njegov način življenja: je deloholik, zelo ambiciozen, povzpeten in uspešen, preveč družaben. Ima več različnih družb, s katerimi popiva. Tega ne priznava, vendar sama to razumem kot veliko oviro pri tem, da bi se spustila z njim v kaj resnejšega. Opazujem njegovo življenje zadnje leto. Pije 3-4 krat tedensko, vino, pivo, žgano pijačo, zaključi ob enih, dveh ponoči, zjutraj je pozitivno razpoložen in v službi normalno funkcionira, čeprav ima zelo stresno in odgovorno delo. Včasih popivajo tudi popoldan, kar se prevesi v nočno zabavo. Ko mu to omenim, pravi, da pretiravam in da to počne zato, ker nima resnega dekleta, s katero bi preživljal svoj prosti čas, tako pa ga preživlja s kolegi, s katerimi pač pije, ker je to njihov način zabave. Poleg tega se mu doslej še nič ni zalomilo, strmo se vzpenja po karierni lestvici navzgor, zaključuje magisterij, je hiperaktiven človek. Res pretiravam? Ali je razlog za skrb, da se takšen človek ne spremeni v zvezi, upravičen?

Alkoholizem DA ! ! !
To vem iz lastnih izkušenj saj sem zdravljeni ALKOHOLIK.
Posledice se bodo pokazale slej ko prej, – ko začne padati “toleranca”.
Lp!
Pa brez zamere.
Miro

1. cloveku nic ne manjka, pa bi ga zdravili od alkoholizma. ni vsakdo, ki pije, tudi luzer, ki svojih navad ne bi znal obvladovati. (toliko v odgovor vsevednim pametnim “ozdravljencem”)

2. ce vam clovek ni vsec tak kot je, potem si najdite drugega. ce cutite potrebo po spreminjanju bliznjih, razmislite raje o tem, da bi si poiskali pomoc za tezave z lastno socializacijo.

lp,
Gregor

Tudi jaz sem tako zacel.Koncal sem pred petimi leti na Zdravljenju odvisnosti od alkohola na Pohorskem dvoru.
Miro ima popolnoma prav-slej ko prej bo zacela padati toleranca in posledice bodo tu.
Lp.Bojan
P.S.Glede na casovno odmaknjenost odgovora, so posledice verjetno ze vidne(meni je padla toleranca na nulo v borih dveh mesecih).

kakšna toleranca??

Ti pretiravaš. Če bi res toliko popival kot trdiš, potem bi zjutraj imal mačka, ne pa da je zjutraj pozitivno razpoložen. Ker nima resne punce, čas pač preživlja s prijatelji, ko jo bo dobil, bo pa z punco. In če bo doma gledal v luft, tudi nobene punce ne bo dobil, zato zahaja ven med ljudi.
Tak človek, bo v resni zvezi spremenil svoje navade in bo pil samo priložnostno. Ti vidiš težave tam, kjer jih ni.

To so pa obrambni mehanizmi!!!
Zdravo bi preživljal prosti čas nakakšen drugi način, ne pa da se ga zapija. Boljše bi bilo če bi npr. gojil kanarčke!
Bojan, tebi pa iskrene čestitke!

Toleranca do alkohola kaže, koliko ga preneseš.Ko se telo prepoji s strupi, ki načenjajo zdravje, začne toleranca padati,z njo pa tudi fizične in psihične sposobnosti.
Alenka

New Report

Close