Najdi forum

alkoholik – dipsoman

Ali ima kdo izkušnje z alkoholikom – dipsomanom?
Temu problemu smo priča v družini od kar pomnim zase. Rada bi pomagala bližnjim sorodnikom. Prosim za čim več informacij, ker še zmeraj upam , da bom izvedela kaj novega in pomagala pri svojih najboljših močeh.
Ali se lahko dipsomana prisilno hospitalizira vsaj za toliko časa, da si družina opomore ( tudi fizično, ne samo psihično)?
Po zadnjih izkušnjah pristojne službe ( tu mislim predvsem reševalno službo in tudi bolnišnice) ne pridejo več za vsako dipsomanovo “seanso”, oz. bolnice ne zadržijo takega bolnika niti toliko, da se človek normalizira. Tako so svojci prisiljeni samo poskrbet za napol živega človeka ( alkoholika – dipsomana). Da ne govorimo o strahu, nasilju, neprespanih nočeh….
Edino rešitev vidim v prisilni hospitalizaciji, za katero menim, da so v konkretnem primeru podane tudi druge okoliščine povezane s posledicami dolgoletnega pitja.
Hvala za informacije.

Pozdravljeni,

svetujem vam, da se za nasvet obrnete na psihiatra alkohologa, saj vam bo lahko podrobneje povedal, kaj vse je možno narediti in kako ukrepati v času “seans”, ki ste jih opisali.

Lep pozdrav, Tanja

Sem tipičen dipsoman.

Ali je prav, da mi v času seans žena skrije denarnico?

New Report

Close