Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje alkohol in težave#2 (za AHA / MIROTA,..)

alkohol in težave#2 (za AHA / MIROTA,..)

pisala sem pred dvema mescoma glede alkohola, težav našega družinskega člana. gre za mojo mamo, ki je pred in med pitjem jezna ali razočarana ali “vesela”! nikol pa trezna ob teh treh pojmih. omenila sem da pije cca 2x/teden ali na 10 dni; Pred enim mesecem je na vsake 2 dni, ta mesec pa je nekako ok.

omenila sem tudi da smo nekje že poskusili z zdravljenjem, neuspešno ; mislim, da smo bili razočarani nad anonimnimi alkoholiki, bom pa še 1x vprašala čist točn naslov organizacije.

bi mi lahko kateri abstinent pisal, kje se je zdravil, in kratek potek zdravljenja->na čem temeljijo njihovi programi, koraki zdravljenja,…

prosim, svetujte! hvala!

Jaz sem se zdravil v Begunjah. Tam zdravijo v dveh stopnjah – začetniško in nadaljevalno -za katerega se sam odločiš.
Tretja stopnja pa je zdravljenje v drušvu zdravljenih alkoholikov.
Zdravljenje je prostovoljno zato pa se moraš podrediti hišnemu redu in pravilom zdravljenja. Če kdo noče sodelovati pač lahko odide. Pri procesu zdravljenja mora dodelovati tudi vsaj eden od svojcev , saj tudi svojci potrebujejo rehabilitacijo.
priporočam , da se tudi v društvu “ZA” vključujejo svojci , saj zdravljenci potrebujejo oporo tudi pri tretji stopnji zdravljenja.
Jaz abstiniram že kar nekaj let pa še vedno občasno obiščem društvo , da ne POZABIM ,da sem zdravljenec ,ki ne sme pač nikoli več popiti kapljice alkohola.
Toliko o mojih izkušnjah in moji rehabilitaciji.
Lp
Miro

hvala miru in vsem ki ste mi pisali že pri prvem pismu! ta alkohol me razjeda kot tiste ki pijejo ali so pili! mater mu….! nočko

Miro upam, da boš prebral tole moje sporočilo.
Mene zanima, če je skoraj isto zdravljenje
alkoholikov kot odvisnikov tabletk?
Prosim, če mi znaš odgovoriti.
lp, Rozika*

Rozika

Mislim ,da ni bistvene razlike zasvojenost je zasvojenost pa naj bo alkoholna , od hrane ,zasvojenost z odnosi ,od iger na srečo …

Vsako zasvojenost si je najprej potrebno priznati ,ter se oidločiti nekaj storiti , da se te zasvojenosti zdraviš , seveda moraš imeti veliko motivacijo.

Napisal sem zdraviš , saj pri alkoholu nisi ozdravljen nikoli , nikoli več ne smeš uživati alkohola, če nočeš , da se bolezen ne ponovi.

Vsekakor pa ti priporočam pogovor s strokovnjakom , saj je zasvojenost le bolezen katere se neupravičeno sramujemo. Vse to je le v naših glavah, le zakaj se nihče ne sramuje gripe?
Zato le korajžno po nasvet k strokovnjaku!
Lp
Miro

New Report

Close