Najdi forum

alkohol-ali ga je preveč

živjo!imam problem zato sem se obrnila na vas.Stara sem 14 let in večkrat pijem alkohol.sedaj ga že nekaj mesecev nisem(v večjih količinah)včasih pa ga tudi vsak vikend.ponavadi pijemo med počitnicami z družbo na bazenu ali kakšnih skritih mestih.največkrat pijemo bambus(vino z kokakolo).Skoraj vedno sem pijana in počnem stvari ki jih drugače nebi.Po eni strani mi je to zelo všeč ampak me je vseeno strah da je to preveč škodljivo.prosim ne mi težit s tem da najstniki ne bi smeli piti ampak mi povejte kaj se mi lahko zgodi.že naprej se vam zahvaljujem za odgovor.čaw

Kranjčanka,

seveda je preveč!!!!

In to očitno preveč, saj samo pod alkoholom počneš določene stvari. Zakaj preveč, ker si stara 14 let in še ne veš prav dobro kam vse to pripelje.

Zakaj sem se ti odločil nekaj napisati. Ker mi je zelo hudo ko vidim otroke, ki takole padejo v drogo in alkohol. Ko bom imel nekoč ogromno denarja in mi ne bo več treba skrbeti za med.over.net, se bom posvetil samo vzgoji otrok, predvsem za tiste, ki zaidejo s poti. Ampak vam ne morem dajati rib, da se nasitite, morali se jih boste naučiti lovit.

ker si stara 14 let, ti bom napisal, zakaj in kam to pelje, ne vem če boš razumela, morda pa se boš kdaj spomnila na moj post.

Vsi ljudje stremijo k nekemu višjemu cilju, ta cilj je vedno v nas, saj smo iz nečesa nastali in to v nas nas opominja, da želimo priti tja. reciva temu neka notranja energija, ki je nerazumljiva našim možganom. Mogoče bi bila težnja po razsvetljenju prava beseda. Iščemo popolen mir , ljubezen , dobroto in temu pravimo, da smo prišli do razsvetljenja, blaženosti.

Ta blaženost nas pripelje do uživanja vsakega delčka trenutka na tem in onem svetu. V tem trenutku lahko sprejmemo popolnoma vse, vsak atom.

Seveda pa je ta pot, težka, nihče ni prišel do blaženosti ali razsvetljenja na hitro, to je pot padcev, in premagovanja ovir, iskanja samega sebe, razočaranj, vendar vse kar nas ne ubije nas okrepi in z vsakim dogodkom smo močnejši in bližje spoznanju. Verjemi, vsi smo imeli te trenutke, zato ne smem rečt, da nikoli nisem bil pijan, vendar danes razumem, kakšno srečo sem imel, da sem imel pravo družino, prijatelje in okolico in Boga, da nisem zabredel.

Kajti ko iščemo sami sebe, poiskusimo vse kar bi nas pripeljalo do spoznanja. No to vse, pa so bližnice do tega razsvetljenja in spoznanja. Lahko mu rečemo tudi negativna energija ali hudič. JA do spoznanja, do razsvetljenja, nas lahko pripelje trdo delo, meditacija, dolga pot….ali pa bljižnice, ki nam jih nastavlja hudič….alkohol, sex, droge….vse poti vodijo do razsvetljenja, samo da v drugem primeru, za to razsvetljenje prodaš hudiču dušo.
ZAstaviš jo enkrat, drugič , tretjič in vedno ti da delček tega spoznanja, vendar ne s trudom, ampak z bližnico, ki jo moraš kupiti in ko te je že tako navadil, da ti manjka samo malo do spoznanja resnice, mu obljubiš še svojo dušo in zelo redki, jo dobijo nazaj in dobijo še eno priložnost.

Vsa droga in alkohol sta načina, da prideš do blaženosti, vendar to blaženost nikoli več ne dosežeš, če ne kupiš teh sestavin, pa še ena slabost je te poti, vedno potrebuješ več, več in več. Dokler nimaš ničesar več in ostaneš prazna lupina.

Pri tisti težji poti, pa ko se enkrat naučiš kako se pride do tistega spoznanja, se lahko z svojimi izkušnjami kadarkoli vrneš tja. greš nazaj v svet in ko ti zapaše zopet odideš. NIč ti ni teba plačati, kajti vse to si dosegel s svojim trudom.

To je ravno tako kot da bi bila vrhunska violinistka, da postaneš vrhunska violinistka, je potreben čas in ogromno vaje, odrekanja..misliš komu vse si moš odrečt, ampak na koncu je nagrada, ki si jo lahko vzameš kadarkoli hočeš.

Vsi doživimo isto spoznanje in blaženost, samo eni s trudiom, drugi pa z denarjem. Ko zmanjka denarja, oni drugi še vedno lahko pridejo do te blaženosti.

Zato je moj predlog, pojdi raje po tisti pravi poti. In ko si boš zastavila vprašanje, katera je prava pot. Vzemi tisto težjo, ne moreš zgrešiti.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

New Report

Close