alkohol
Lep pozdrav!
Malo bolj pa le bodite zgovorni saj ne morem razbrati v čem je problem. Napišite mi malo več o predvidevanem “očetovem alkoholizmu.”
zivjo spet jennifer tukaj.(spremenila sem ime)stara sem 19.
se pravi moj ati ze kar nekaj casa pije,recimo 10 let,tako zvecer se ga napije ko gre v gostilno s prijatelji in pride v jutranjih urah domov.mami je ponavadi jezna da se sploh ne pogovarjata,jaz pa ne vem kaj naj naredim.v zadnjem casu se je pa stanje se poslabsalo,saj je zacel se bolj pizi.financno stanje je zelo slabo, zato tudi nimamo jaz mami in moj mlajsi brat kam iti. z mami sva mu ze predlagali ce bi se sel zdravit, vendar se nama samo smeji,najbrz iz tega razloga ker misli da sploh ni odvsinik.kako ga naj pripravim da bo nehal piti,ker na koncu bomo vsi pristali na cesti.in tudi vso zivljensko voljo je izgubil,zaradi njega pa jo izgublja tudi moja mami.Brat sploh noce slisati zanj ker mu je to ponocevanje zelo zameril(star je 11 let)
PROSIM POMAGAJTE ALI SVETUJTE!!!!!
LP POZDRAV
Lep pozdrav jennifer!
Prepričati očeta, da se bo šel zdravit je zelo težka naloga. Če si oče ne priznava, da je alkoholik je stvar še toliko težja.
Svetujem Vam, da se Vaša družina usede skupaj za mizo z očetom, ko bo v treznem stanju. Predstavite mu svoje strahove, bolečino, ki Vam jo povzroča njegovo pitje. Postavite mu tudi zahtevo naj prekine s pitjem oziroma gre na zdravljenje. Poskušajte se pogovoriti čimbolj razumno. Če stvar ne bo mogoča poiščite kakšnega drugega človeka, ki ga oče bolj spoštuje, da bi se pogovoril z njim.(delodajalec, osebni zdravnik, sosed…)
Velikokrat tudi pomaga, da se alkoholik zamisli nad svojim početjem in odloči za zdravljenje, ko njegova žena poda vlogo za razvezo.
Vsekakor pa je obvezno, da gre oče na zdravljenje.