Najdi forum

Oj!

Imam en problem, ki se mi zadnje čase kar pogosto pojavlja. Zelo sem nesamozavesta, kar pa me vodi v prekomerno pitje alkohola. Ko sem takole v službi vsa mačkasta imam dostikrat občutek, da bom skupaj zlezala ali pa da bom kar v pisarni bruhala. Bojim se gužve (veliko ljudi) in pa ne maram hoditi v restavracije – enostavno imam do tega ene čudne občutke. Ampak to se mi dogaja sedaj eno leto. Kako naj si v glavi te zadeve pošlihtam? Da me ne bo strah že 1 dan prej, oz. da se straha znebim. Ali je ta zadeva povezana z pitjem alkohola. Kako naj se odvadim alkohola? Sama sebi sem že prizanala, da sem odvisna, svojim blijžnim pa ne upam, bojim se, ker mislijo, da temu ni tako. Kaj naj storim? Rada bi se pozdravila sama, samo ne vem kako. Hvala vsem za pomoč.

Lep pozdrav!
Pregovor pravi, da norec preneha biti norec v tistem trenutku, ko si prizna, da je norec.
V Vašem sestavku lahko preberem, da trpite, ker ste zelo nesamozavestni. To je zagotovo tudi eden od razlogov, da prekomerno uživate alkohola. Samo prekomerno uživanje alkohola pa Vam povzroča najrazličnejše težave, kar si tudi odkrito priznavate. To, da ste si priznali, da ste odvisni od alkohola je zelo velik začetni korak.
Drugi korak pa so sedaj dejanja. Vprašati se morate, kaj ste pripravljeni storiti, da se bo stanje izboljšalo, da Vam ne bo več potrebno segati po alkoholu, da bi bili bolj samozavestna in bi se bolje počutili.
Stvar je kot ste sami gotovo že opazili precej zahtevna zato Vam ne morem napisati formule s katero bi čez noč spremenili svoj način življenja.
Predlagam Vam, da se odločite za zdravljenje v skupini anonimnih alkoholikov, kjer Vam bodo svetovali ljudje, ki imajo podobno izkušnjo kot vi. Kot beseda tudi sama pove so te skupine anonimne.
Mislim, da je izrednega pomena tudi to, da se o svojih problemih in odločitvah pogovorite tudi s svojimi bližnjimi, saj boste skupaj lahko lažje reševali problem.

Napisal sem Vam telefonske ANONIMNIH ALKOHOLIKOV v Ljubljani.

* Program AA in AL-ANON (anonimni alkoholiki in njihovi svojci):
Telefon: 01 / 433-82-25; 01 / 548-15-70; 01 / 542-44-19; 01 / 230-18-83.

Omenjeni programi potekajo tudi v drugih krajih po Sloveniji, ne samo tam, kjer sem napisal telefonske številke. Če pokličete na omenjene telefonske številke, Vas bodo usmerili v ustrezne programe, ki so najbližje vašemu kraju bivanja.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

New Report

Close