Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Alkohol

Alkohol

Pozdravljeni!
Vprašanje je nekoliko neumestno, pa vendarle me zanima … Kaj se dogaja s človekovimi možgani, potem ko popije veliko količino alkohola? Primer: Fant je popil približno 2 litra alkohola – mešal je pivo, vino, viski, žganje itd. Sicer ne pije alkohola. Vmes je tudi bruhal. Zanima me, koliko je tak človek sposoben trezno razmišljati. Fant je namreč v tisti noči prevaral svoje dekle. Je možno, da je popolnoma izgubil nadzor nad samim seboj in se ni zavedal, kaj počne? Je možno, da se ni mogel brzdati? Naj povem še to, da se je zjutraj (7 ur po zaužitju alkohola) vsega spomnil. Bi lahko torej rekla, da je vzrok za prevaro bil samo alkohol, ali so še vmes druge stvari, ki se tičejo njegove osebnosti?

Najlepša hvala!

LP

Pozdravljena!
Nekako imam občutek, da ste to dekle vi!? Lahko vam odgovorim, kar morda želite slišati, lahko pa to, kar mislim jaz in to vam ne bo všeč. Tu se mi zdi skoraj bolj pomembno vprašanje, kaj vpliv alkohola spremeni. Če je “kriv alkohol, potem je vse kul? In se vse sme? Obljubim, da nikoli ne bom pil in se to ne bo več zgodilo?
Alkohol zanesljivo vpliva na razsodnot, odpravlje zavore, lahko dvigne samozavest in odžene razmišljanje o posledicah. Ja, in če bi spil vse to in nič bruhal, se verjetno ne bi zgodilo nič, ker se ne bi moglo.
Potrebujete opravičilo zase ali zanj? Ker je laže pozabljati kot spreminjati? Včasih je vprašanje samo KAJ in ne ZAKAJ. Alko pa je najbolj plehek a vseeno očitno učinkovit izgovor za vse težave.
Kaj pa zdaj……?

Lep večer

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close