Alkalni ionizator vode in zdravila
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem kupila prenosni alkalni ionizator vode,zdaj pa me zanima,kako gre skupaj ta ionizirana voda in zdravila?Obrnila sem se že na prodajalca,ki mi je svetoval posvet z vami,bom kar prilepila odgovor:
Z vodo iz ionizatorja ni priporočljivo piti zdravil (ni pa prepovedano), saj bi lahko bazična in mineralizirana voda zmanjšala učinek zdravil. Gre za to, da ker ima ta voda prečiščevalni učinek, bi se lahko določene sestavine zdravil prečistile in ne bi dosegle svojega namena. To pa ne pomeni, da tisti ki jemljejo zdravila, tudi drugače ne bi smeli piti te vode. Če so to kakšna posebna zdravila, se je dobro posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
Ker vem,da se vi v te zadeve razumete boljše kot zdravniki,se za odgovor obračam na vas.Zdravila ki jemljem pa so:Euthyrox,Paroxat in Copaxone.Sama sem razmišljala,da bi zdravila vzela z vodo iz pipe,po 2h urah pa že lahko pila to vodo.Kaj pravite vi?
Za odgovor in nasvet se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!!
Spoštovani!
Kar v pravo smer razmišljate. Zdravila popijte z navadno vodo, po 3-4 urah pa lahko pijete tudi ionizirano vodo. Ko se zdravilo enkrat obsorbira, ionizirana voda seveda nanj ne more več vplivati.
Lep pozdrav,