Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Alkalife in zdravila

Alkalife in zdravila

Pozdravljeni!
Vljudno vas prosim, če mi lahko odgovite na spodaj zastavljeno vprašanje, osebna zdravnica mi je namreč rekla, naj povprašam v lekarni od koder so me usmerili na tale forum.
Pred kratkim sem kupila prehransko dopolnilo kapljice Alkalife, gre za razstopino, ki povzroči,da navadna pitna voda postane alkalna, lepo prosim poglejte si sledečo stran:
http://www.alkalife.si
Zanima me, kako bi jemanje tega pripravka vplivalo name, ker jemljem tudi zdravila za psihične težave, in sicer sledeče dnevne odmerke:Cipralex-20 mg, Solian-50 mg, Lamictal-75 mg
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas prisrčno pozdravljam!

Sanja M.

Ljubljana

Spoštovani!

Omenjenega pripravka ne poznam dovolj natančno, zato vam tudi ne znam konkretno odgovoriti kako bo vplival na vas oziroma na vase zdravje.

Nedvomno je za normalno delovanje presnove v telesu izrednega pomena pravilno razmerje med kislinami in bazami v telesu. Zakisanost organizma je lahko vzrok slabemu počutju, nenehni utrujenosti, med drugim številne študije nakazujejo tudi možne povezave s številnimi bolezenskimi stanji. Do zakisanosti organizma najpogosteje prihaja bodisi zaradi številnih vsakodnevnih obremenitev – stresne situacije in nepravilna prehrana, bodisi zaradi številnih drugih škodljivih dejavnikov okolja.

Ker zapleteni procesi presnove lahko potekajo optimalno le ob izravnanem kislinsko-bazičnem ravnotežju, je vsekakor pomembno, da poskrbimo za potrebno nevtralizacijo. Za nevtralizacijo ob presnovi nastalih kislin naše telo potrebuje bazične vitalne snovi, ki pa ji organizmu lahko brez težav zagotovimo tudi zgolj s pravilno prehrano in zdravim načinom življenja. Uživati je potrebno čimveč sadja in zelenjave, predvsem solate. Posebej bazični so suho sadje, ribez, koromač in ohrovt. V glavnem telo zakisuje beljakovinska prehrana: meso, ribe, salame, siri, kruh in pecivo. Potrebna je zmerna uporaba le-teh.

V kolikor se zaradi različnih vzrokov zgolj z zdravo prehrano in spremenjenim načinom življenja ne uspe vzpostaviti ustreznega kislinsko-bazičnega ravnotežja, se lahko poseže tudi po določenih prehranskih dopolnilih, kot je na primer Basica. Morda je primeren tudi pripravek Alkalife. Vendar kot sem že zapisal, omenjenega pripravka ne poznam, zato vam ga tudi ne morem priporočati.

Tudi glede vpliva na vašo terapijo, vam za konkretni pripravek žal ne morem podati točnih informacij. Kljub temu pa menim (na osnovi informacij, ki so mi bile dostopne), da uživanje omenjenega pripravka vsaj ne bi smelo negativno vplivati na vaše bolezensko stanje oziroma na navedeno sočasno terapijo.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close