Alije možno?
Veliko sem prebrala na tem forumu in po 15letih ugotovila, da sem poročena z MOM človekom…podrobnosti ne bom opisovala, ker vem, da tisti ki pišete tukaj gor presneto dobro veste kako vseskupaj funkcionira. sedaj vas pa prosim za nasvet oz.mnenje. Neštetokrat sem ga prosila da se ločiva da jaz tako ne morem živet….vedno je bil odgovor da on ne bo ničesar nikoli podpisal in da mi otroke ne da, da lahko spokam in grem. Vem da mu otroci kar tako nebi pripadali, vem pa tudi da bi se stvar leta in leta komplicirala na CSD in sodišču…..No pred kratkim pa je predlagal, da se ločiva, da vso premoženje prepiševa na njega, meni pa pripadajo otroci, z izgovorom, da bova nevem kaj na boljšem zaradi financ ( ima spet neke fiksne ideje in prepričanja o tem )… Sedaj pa vas sprašujem za mnenje…Od kod mu naenkrat sedaj ta ideja o ločitvi?? Ali je res tako materialno požrešen imam uradno zapisano polovico najinega skupnega premoženja) da mu zakon in otroci naenkrat ne pomeni nič in da bi samo pridobil premoženje?? Jaz vem da kar tako se ne bom vsem odpovedala-sem se že pri odvetniku pozanimama.
To da se strinja z ločitvijo nič ne pomeni, ker se lahko zadnji moment premisli. Predlagam da greš v tožbo in se pripraviš na vse njegovo metanje polen pod noge. Vsakmdan bo nekaj drugega hotel, ker njegov ego težko prenese, da ga nekdo zapušča. tudi po ločitvi ne boš imela miru, ker enostavno ne znajo odnehat.
Sem pred kratkim to doživljala, sedaj je 3 mesece od ločitvije, on pa se že sprehaja z 20 let mlajšo, ki z njenimi majhnimi otroci. Pa je že dedek, pa s svojimi ni nikoli hodil na sprehod, z vnuki pa tudi ne. Hudo mi je za ta dva otroka, ker vem kakšne travme bosta doživljala zraven njega. Meni in otrokoma pa ne da miru, grozi na vse možne načine. To so ljudje z dvema obrazoma.
Vse to te boli, ker vidim kako trpijo sedaj že odrasli otroci in da imajo posledice, ki jim jih je prizadejal že v otroštvu, s svojimi zlobnimi dejanji pa jih še vedno maltretira tudi sedaj ko so odrasli.