Pozdravljeni!
V štirih tednih sem izgubil 6kg, ko sem začel hujšati sem imel 84 kg sedaj imam 78 kg.
Res pa je, da sem zelo telesno aktiven vsako jutro na tešče kolesarim ali zelo hitro hodim 45 minut, tako, da je moj srčni utrip med vadbo med 60 in 70 % maksimalnega srčnega utripa.
Popoldan grem na kakšen vrh v okolici ljubljane (Polhograjska grmada, Jošt nad Kranjem, Planica nad Crngrobom…itd.) Hodim približno dve uri na 60 do 85% maksimalnega srčnega utripa. 3x tedensko pa plezam na umetni steni in konec tedna še v plezališču.
Prehrana pa je takole: jem 4x na dan, ker vstanem okoli devetih nato vadba zajtrkujem šele okoli 10h in sicer polnozrnato štručko in vodo, za kosilo največkrat jem riž, tetenine, perutnino, z veliko zelenjave, včasih tudi krompir z zelenjavo, popoldan jem sadje in zvečer jogurt 1,3% maščobe ali manj ter sadje (slive, hruške, jabolka).
Pijem samo vodo in to kar veliko, izogibam se maščob in ne jem nobenih sladkarij.
Težo hitro zgubljam, počutim se dobro, ampak pravijo, je najbolje zgubljati od 0,5 do 1kg na teden.
Naj povem še to, da preden sem se do pred 4 let aktivno ukvarjal s sšprtom in nisem imel nikoli težav z odvečnimi kg, ko sem z aktivnostjo prenehal sem se zredil za 15 kg v 4 letih….
Torej zanima me ali gre teža prehitro dol?
Lep pozdrav
Domen
Domen,
Sicer je res bolje težo izgubljati počasi… ampak če je hitra izguba teže posledica treninga, je stvar vseeno drugačna kot če je to posledica diete. Vseeno pa kadar hitro izgubljaš na teži, pomeni da izgubljaš tudi precej mišične mase… zato ti svetujem sledeče. ČE ti je namen shujšati… pa hujšaš relativno hitro zaradi intenzivnih in pogostih treningov… potem pojej kakih 2,5 do3 g Beljakovin na kg telesne teže, zato da boš preprečil oz. minimiziral izgubo obstoječe mišične mase.
LP,
Goran