ALI VESTE, DA OBSTAJA FORUM ‘STARŠEVSKI ČVEK’ :)
Razlika je v tem, da bi se na tem forumu pogovarjali samo o temah, ki so namenjeni otrokom, na čveku pa o vsem ostalem.
Pred kratkim sem prišla z idejo, da bi malo podebatirali o tem, kaj spada kam, pa ni bilo dosti zanimanja zato. Po moje bi bilo dobro, da se vsi držimo nekih pravil, drugače bomo imeli kar dva čveka, dva nepregledna foruma, kopico pripomb in nezadovoljnih uporabnikov. Zato si bom drznila še enkrat napisati, kako si jaz in še nekatere predstavljamo razdelitev teh dveh forumov. Pa ne zamerit, ker je vse mišljeno dobronamerno.
Pod STARŠEVSKI ČVEK spada:
– pozdrav za dobro jutro in lahko noč
– odpiranje notranjih vrat
– partnerske zadeve
– odnosi s starši, taščami, svakinjami,…
– aktualne teme, kot so volitve, časopisne novice,…
– kaj kupiti za rojstni dan
– verzi ob pomembnih dogodkih in praznovanjih
– mali oglasi (čeprav sem mnenja, da to spada na poseben forum)
– krst, obrezovanje in druge delikatne teme
– ureditev stanovanja in otroške sobe
– anekdote in sporočilca v smislu “dobili smo prvi zobek, naredili prve korake,…”
– “gremo na morje” in “tako, pa smo nazaj”
– teme v smislu “kar mi pade na pamet”
– graje in pohvale
– čvek kar tako
– praktični nasveti
Pod STARŠI IN OTROCI spada:
– nega dojenčka in otroka
– prehrana dojenčka in otroka
– dojenje
– bolezni in težave otrok (tudi obrezovanje kot medicinska indikacija)
– problemi in nasveti v zvezi z motoričnim, psihičnim, čustvenim in socialnim razvojem otrok
– vzgoja otrok
– poročila iz posvetovalnice in primerjanje z drugimi
– nakupi vozička in ostale otroške opreme
– kako obleči otroka
– kje kupiti Ciciban čevlje
Razlika bo, ko se bomo uporabniki zdisciplinirali in uporabljali oba foruma za tisto, za kar sta namenjena.
Morda bi bilo za razjasnitev potrebno ponovno prebrati Primoževe razloge za uvedbo novega foruma ter njegov uvodni post na novem forumu.
Ah, pa dajte no. Ce koga moti kaksno sporocilo, pa naj ga preskoci. To je bilo teden ali dva nazaj tako na dolgo in debelo obrazlozeno. Dva foruma tako spredalckana sta tako, kot da bi clovek doma kuhal golaz brez zacimb za kosilo in za vecerjo neslani krompir. Meni pa je vsec razlicnost na forumu, ko pobegnem od preobremenjenosti in se malo sprostim ob prebiranju raznoraznih stvari. In mogoce komu tudi kaj pomagam…..vsaj upam tako. Mislim, da je bil najvecji problem, ki je mogoce celo res vplival na tragicno smrt, pa tudi ce ne, je prav grenil ta forum – prav NETOLERANTNOST IN ZALJUBLJENOST NEKATERIH V SAMEGA SEBE. Tako da teme, kot so kupovanje cicibanovih ceveljckov ali pa sitne tasce, mame, prodaja krstnih oblacil,…samo zacini forum. Se mi zdi, da so nekateri zdrzali samo 2 tedna, a bo zdaj slo po starem in grenkem???? Ne, ne, ne sme iti….
Micika
Poglej, Micika. Potem je pa itak brez veze, da je Primož naredil dva foruma. Če je tukaj kakšna začimbica ni nič narobe, ampak kaj hitro se lahko zopet vsuje preveč začimb, ki bodo golaž pokvarile. Kajti, dokler tako razmišljaš ti in še nekaj drugih, je vse OK. Ko pa bo še preostalih 200 začelo razmišljati tako in se jim ne bo več ljubilo skakati iz enega na drug forum, bo ta golaž resnično neokusen, kot je bil 14 dni nazaj in spet bo treba na dolgo in na debelo razlagati kaj spada kam.
Zakaj se ne bi vsi malo potrudili? Še vedno se bo našla kakšna tema, ki ne bo sodila sem, vendar če bo večina spoštovala navodila, ki jih je dal Primož, bo ta forum ostal tak, kot si ga želimo, mar ne?
Če bomo vsi razmišljali, da so navodilana menjena le drugeim, nas pa ne zadevajo in se nam ni potrebno prilagajati, potem ne bomo prišli nikamor.
Dejstvo je, da začimbe res popestrijo in kot je rekel popek, če jih je pa preveč pokvarijo.
No to prispodobo bom redno uproabljal za ponazoritev kaj želim dopovedati.
Hvala
primož