Najdi forum

Ali vaš mož kdaj vpije na vas?

Zanima me, ali vaš mož kdaj vpije na vas? Ali ga kdaj tako razjezite, da vpije na vas pa npr. kar pred otroci? Meni se je to zgodilo, pa sem mu lepo rekla, da prosim, da ne povišuje glasu nad mano, sploh pa ne pred otroci, pa je vpil naprej, da ga to ne zanima. Zdaj sem se prav zamislila, da po mojem ni opravičila, da bi me lahko tako nadrl. Zakaj je šlo se mi sploh ne zdi pomembno. da se človek ne obvlada, da mora tako vpiti, se mi zdi nedopustno. To ni bilo prvič in vsakič sem mu lepo povedala, pa se to še vedno zgodi. Ne vem, kaj naj storim. Prosim za kakšen nasvet.
Hvala in lp

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Skupaj sva 20 let in še nikoli ni vpil name. Je bolj miren, tko, da tud če se hočem jaz kaj pizdit, se ne spušča z mano v prepir in me vse mine.

Nobeden se ne dere kar tako. Ne vem moja prijateljica je taka. Z mirnim glasom že pove, samo njeno najedanje je hujše od dretja. Ja potem se pa sprašuje zakaj mož vpije. Njeno mirno govorjenje v obliki najedanja ni nič drugače kot pa moževo dretje. Obtožujeta drug drugega skoz.

podpis pod to

Midva sva pa oba bolj vskljipljiva in se tudi dereva en na drugega, vendar ko si stvari poveva ne kuhava mulo iz zadeva je zaključena. Vsak po svoje. Jaz su višino njegovega glasu ne jemljem k srcu.

Vse enako, tudi z mojim se ne moreš prepirati:)…skupaj sva 22 let.

… pol pa še jaz pristavim lonček. Mene pa je moj mož z molkom in ignoranco pripravil, da začnem vpiti … pa kljub temu ne sliši. Žalostno res. On ne vpije, jaz pa vedno bolj. Človek postane prav zoprn, če je nekdo tako miren in neprepirljiv.

Moj ne, jih takoj po gobcu dobi pa ga naženem za štedilnik…

mal heca

Ej, nič več mirno, postavi se zase. Povej mu, da naj si gre hlavo shladit in zapusti prostor. Pojdi v drug prostor in delaj stvari, kot ga njega ni. Če bo hodil za tabo, pojdi mimo njega in ga ignmoriraj., Ko se bo umiril pa se resno pogovori z njim. In če bo trmast, mu predlagaj terapijo za pare, bodi odločna in se ne pusti zmest. Prepričaj ga, da ima problem. Ker ga ima. Če ne bo pomagalo, se gresta lahko samo ugrico kdo bo koga oz. kdo bo bolj žleht. ali pa življenje vsak zase.

Kako to misliš, kaj naredit? Obrni se in pojdi stran.

Z bivšim možem se nisva nikoli kregala, ker je on imel en tak psihopatski (za moje pojme) pristop k problemom in me je zatrl s tem, da je vsak moj očitek interpretiral kot pomanjkanje ljubezni do njega, da ga dajem v nič, da ga ne maram več … In potem sem mu seveda sčasoma nehala očitati, ker je bil prehud pritisk. Kaj šele, če bi zavpila nanj, po mojem bi se kar zjokal.

V novi zvezi sem se morala prav naučiti prepirat in sprejet, da povzdignjen glas ne pomeni, da me nima več rad. Reagirala sem pa tako kot bivši mož – saj vem, hočeš me pustiti, ne maraš me več in podobno. Zdaj vem, da glasen prepir ne pomeni tega, ampak da se enostavno včasih nekaterih stvari ne da razčistiti mirno. Tako da ja, midva sva včasih tudi glasna (oba!), ampak se do konca pogovoriva na normalen način. Mi je pravo olajšanje, da lahko zavpijem, da lahko kaj pripomnim, da sem lahko tudi jezna nanj, ne da partner zato plane v jok in na drevo. In da tudi jaz znam bolje sprejeti kritične besede.
Seveda pa s tem nočem reči, da je sprejemljivo kričanje zaradi nepospravljenega stanovanja ali preslane juhe in podobnih bedarij.

Brez zamere, ampak imam občutek, da tvoja logika deluje po načelu, da je v vsakem primeru kriv tvoj mož, ker vpije, ne glede na to, kaj si ti pred tem storila oz. govorila, ker ti pač nisi vpila, ampak samo on. Se strinjam, da vpitje ni pravi način, ampak niti približno pa ni res, da je dovoljeno in pravilno vse, kar ni vpitje. Ne vem sicer, kaj ti počneš, poznam pa veliko žensk, ki znajo s povsem umirjenim glasom izločiti toliko strupa, da se čudim, da njihovi partnerji večkrat ne pristanejo v psihiatrični ustanovi.

Zelo različne stvari so ti povedale pred mano. Sama najbolje poznaš svojega moža. Lahko da je kolerik in ga najmanjša stvar spravi iz tire, v tem primeru seveda zapusti prostor in počakaj, da se pomiri. Lahko pa res najedaš in provociraš, v tem primeru razmisli, kako bi mu na diplomatski način povedala tisto, kar te moti.

Povsem pravilno sklepaš.

Kriv je tisti ki vpije. Ker je on tisti, ki je preveč frustriran in ne zna stvari povedat na mirnejši način, sam sebe nima v oblasti, zato izbruhne.

Partner ni tvoj otrok, nad katerim se lahko zlajaš, ampak enakovredna oseba.

Ko te bo nekdo naklestil, boš tudi mislila, da si sama kriva, strup kot hladno orožje? Daj vklopi sive celice.

A na moža se ne smeš dret na otroke pa?
Katastrofa.

Ponavadi se starši derejo na otroke, ne drug na drugega. To sem želela povedat. seveda ni prav, da se, ampak otroci nam niso enakovredni. Oz. so na tistti osnovni ravni, še vedno pa so nam odraslim podrejeni, ker so odvisni od nas. Partnerji pa naj ne bi bili odvisni drug od drugega. No, ne se zdej zaciklat spet v eno klobaso.

Ženska s emora postavit zase in uporabit kaj drugega, ker to, kar zdaj počne, očitno ne pomaga. Težko je nekomu, ki je razburjen, nekaj dopopvedovat, lahko pa prekine to vpitje s tem, da odide iz tistega prostoral

Tule je gor cel kup floskul, da je vpitje vedno mimo in da grozen tisti, ki se ne obvladuje – to pač zato, ker je folk načeloma plitek in deluje samo na prvo žogo. Obstaja cel kup hujših stvari kot je vpitje in dejansko se da človeka na ‘mirni način’ stokrat bolj prizadeti in užaliti kot pa s povzdignjenim glasom.

Tisti pa, ki ste stalno prejemniki vpitja, se morate tudi vprašati, koliko lastne jeze tlačite v sebi in s tem nezavedno v drugih sprožate burne odzive. Stvari niso nikoli črno-bele. In slabo voljo ter teženje se da še kako prefinjeno izražati na ‘fini način’, potem se pa še lahko delaš nedolžno ovčico. Krasna manipulacija, skratka.

Povsem pravilno sklepaš.

Kriv je tisti ki vpije. Ker je on tisti, ki je preveč frustriran in ne zna stvari povedat na mirnejši način, sam sebe nima v oblasti, zato izbruhne.

Partner ni tvoj otrok, nad katerim se lahko zlajaš, ampak enakovredna oseba.

Ko te bo nekdo naklestil, boš tudi mislila, da si sama kriva, strup kot hladno orožje? Daj vklopi sive celice.[/quote]

No comment.

Seveda. In najbolje, da za vse krivite druge. Ko se zjokate, ko kričite, ko ste jezni, ko ste depresiovni – kar za vse so krivi drugi, ki s svojimi odzivi ali neodzivi sprožajo v vas take občutke!

Vsak je odgovoren zase. Pika. Ne gre za samo dretje, ampak za ODNOS, ki ga s tem kažeš do svojega partnerja. dretje, kot tudi manipulacija, podjebavanje nimajo kaj delat v partnerstvu. In ni zdaj dretje opravičljivo samo zato, ker se da drugega zjebat tudi na prefinjene načine. Malo berite za sabo, no.

strupkothladnoorožje, ti ne znaš komentirat drugače kot z mašili?

Se strinjam podjebavanje enega, tiha maša, utrujenje, kričanje, špikanje, brskanje, zasledovanje itd itd… kar je bolj domena žensk – dretje drugega moški……. ista figa. Tega v partnerstvu ne sme biti, če hočemo imeti razumavajoč odnos.

V najinem odnosu sem sama bolj vzkipljiva, kot on. On se sploh noce pogovarjati, ko gre za resne stvari, tako, da me njegova tisina spravi v dretje.
Ce se mi pa dret ne da, pa da noce govorit oz zagovarjat kaksnih neumnih dejanj iz njegove strani, pa zacnem najedat z mirnim glasom, v takem stilu, da mu zaposlim mozgane 🙂 je malo bolj blond od mene in pri njem mors pac na najlazji nacin vse povedat, da mu je jasno…. no, potem me obtozi z “jebanjem u glavo”, pa dobim se vecje veselje 😛

New Report

Close