Ali v vaši posvetovalnici izvajate AC na napotnico?
Spoštovana!
Pregledala sem vašo spletno stran in nikjer nisem našla cenika.
Zanima me koliko je potrebno doplačati za FISH oziroma koliko za QFPCR? Kaj je bistvena razlika med njima?
V kolikor se nekdo boji amniocinteze se lahko odloči tudi za NIPT test. Zanima me cena tega testa in pa natančnost v primerjavi z amniocintezo. Poleg tega sem nekje prebrala, da se lahko zgodi, da je test tudi neuspešen v kolikor v materini krvi ne najdejo dovolj otrokovih celic. Kaj se zgodi v tem primeru? Se test ponovi ali smo “vrgli stran denar”?, ker je potrebno v tem primeru potem verjetno opraviti amniocintezo.
Hvala za odgovre in lep pozdrav!
Spoštovani!
Da, naša spletna stran je v delu in na njej manjka trenutno še precej podatkov, vendar se bomo potrudili, da bomo kmalu dokončali ustreznejšo.
Metode FISH za hitro izključitev trisomije 21,13 in 18 ter določitev kromosomov X in Y ne izvajamo več, ker je časovno bolj zamudna, še vedno pa jo seveda uporabljamo za označevanje neuravnoteženih kromosomskih sprememb takrat, ko je to potrebno. Kot prenatalni hitri test izvajamo molekularno genetski test za izključitev trisomije 21, 13, 18 in ev. določitev genetskega spola, če je to zaželjeno z molekularna genetsko metodo QFPCR. Rezultat je na voljo v dveh dneh.
O razliki med diagnostično informacijo kariotipizacije po posegu amniocenteze in po NIPT testu smo že pisali v temi “Neinvazivni T21 test za varno predrojstno genetsko diagnostiko Downovega sindroma pri plodu iz krvi nosečnice”(spodaj sem citirala besedilo). Za več in bolj natančne informacije vam predlagam genetski posvet, na katerem se bolj podrobno pogovorimo o vsem, kar vas zanima. Za uspešno izvedbo NIPT testa mora biti v krvi nosečnice vsaj 4% plodove proste DNA. V redkih primerih se lahko zgodi, da je ta odstotek prenizek in v takem primeru nosečnico ponovno povabimo na odvzem krvi. Če preiskava tudi v drugo ne uspe, preiskovanki denar v celoti povrnemo.
Lep pozdrav