Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Ali ste vedeli???

Ali ste vedeli???

Pozdravljeni!!

Ali ste vedeli,da je jutri 19.9.mednarodni dan gluhonemih??
Ali ste vedeli,da je 29.9.mednarodni dan gluhih??

Kdaj je pa mednarodni dan naglušnih????

lp

Napačno!
Mednarodni dan gluhih je vsako leto zadnjo soboto v septembru. Zaradi višjih sil se ta praznik lahko premakne za teden ali dva nazaj.
Mednarodni dan gluhih je praznik vseh gluhih, tudi gluhonemih. A slednjih ni več, ker gredo vsi otroci v šole. Nekaj gluhonemih je še iz stariejših generacij.
Posebnega mednarodnega dneva gluhonemih ni in jih tudi ni bilo.
Naglušni nimajo svojega praznika, vsaj pri nas ne.
Edino od vseh 12-ih društev gluhih, Mestno društvo gluhih Ljubljana vsako leto, v septembru organizira svoj, društveni praznik mednarodnega dneva gluhih in sicer na Prešernovem trgu. Na ta način se predstavi občanom mesta, v igri, plesu, recitaciji. Medse povabijo tudi znane umetnike iz sveta gledališča, filma … Sinoči so imeli svoj večer, v soju žarometov so se predstavili v obliki ulične predstave. Bravo.
Da mednarodni dan gluhih dostojno pokaže svojo številčnost, društva afirmirajo naglušne za udeležbo na tem praznovanju. Na srečanjih se vidi jasna slika: manjšino gluhih prekrivajo naglušni, v številčnosti.
Tako je, pa nam je prav ali ne. Gre pač za politiko in denar, v tem je vsa “skrivnost”.
Če si naglušen, predlagaj vodstvu za naglušne na Zvezi gluhih, da formirajo svoj praznik. Seveda, če ta na medanrodni ravni obstaja.

Pozdravljeni(a) Jojo!!

Tudi mene čudi to,kar sem napisal ali na spletni strani http://www.sobotainfo.com je napisano,da bo ob 19.uri v Murski Soboti(verjetno pr gradu) mednarodni dan gluhonemih!Res je malo čudno…me pa zanima!!Šel bom na ogled te predstave(????)!!

p.s.:Ne vem kakšnega spola si……pa brez zamere!!

lp

New Report

Close