ali ste in kako ste vedele
Veste, ko se reče, da ženska ve, da je noseča…..po čem, jaz tudi sedaj slutim, da sem čeprav bom s testom še kaka dva dni počakala, saj se mi zdi, da se res nekaj dogaja…utrujenost, tečnoba, rahle slabosti in da ne govorimo o slabem okusu v ustih in bolečih prsih….skratka, ko bom naredila test in če bo pozitiven, bom rekla…..SAJ SEM VEDELA…
ali je bilo z vami enako, ali se vam sanjalo ni….po čem ste vedele
LP, L.
Jaz sem tudi vedela, da sem že teden dni preden sem naredila test … in moj dragi tudi. Začelo se je s tem, da sem bila dva dni zelo slaba (šlo mi je na bruhanje, glava me je bolela in vrtelo se mi je), potem sem postala neverjetno občutljiva na dotik, še posebno prsi in zelo zelo sem bila utrujena.
Test sem pa naredila 5 dni pred pričakovano menstruacijo, ker nisem mogla več čakat … in je bil pozitiven. :))))
Lp, Bgv
Ubistvu takoj! Nikoli nisem imela nobenih bolečin ob M ali O. Sedaj pa groza krči in zvijanje od O naprej (točno vem kdaj sem imela O, ker sem se od groznih krčev sredi noči zbudila). Potem za 20 minutni sprehod sem rabila tri postanke na klopci, pa cel dan sem prespala, pa boleče prsi, okus v ustih….. tako da mi je fant že kakšnih 7-10 dni pred neM govoril, da sem sigurno noseča…. pa še prav je imel. Test sva pa naredila šele kakšen teden po neM, bolj za foro kot da bi želela kaj potrditi, ker sva itak vedela kaj dogaja.
Sva pa kar fino skrivala vse to pred ostalimi, da so bili res presenečeni ko so zvedeli…. ha ha pa naj še kdo reče da ne znam skrivat stvari.
Meni je menstruacija itak že ponavadi prihajala zelo pozno, potem pa je res že dolgo ni bilo, ampak na začetku so bili znaki podobni mojim znakom pms-a (utrujenost, boleče prsi, apetit – še posebej zvečer ipd.) Nekega dne pa me je sredi dopoldneva nenadoma zagrabila še slabost. Nisme bruhala, bilo pa mi je nenavadno slabo. In sem na internetu napisala ‘zgodnji znaki nosečnosti’, potem pa sem lahko samo kljukala: vse našteto, plus pogosto lulanje, plus kovinski okus v ustih. Popoldan je po pričakovanjih CB pokazal dve črtici. In to je to.
Sploh nisem nič razmišljala o tem. Pričakovala sem menstruacijo. Prsi sem imela vse polne in boleče, kot že večkrat pred M. To je bilo v začetku julija, in imela sem polno opravkov, zaposlena sem bila do vrha glave tudi doma.
Potem pa M. ni bilo in začelo se mi je nekaj svitati. Po približno enem tednu zaostanka nekje okrog 35. dne sem vedela koliko je ura. Sploh nisem pomislila na test, ker sem VEDELA. Prsi so bile kar naenkrat tudi večje, polnejše in zelo boleče. Še le po 14. dneh zamujanja, t.j. cca. 42.dan je mož vseeno rekel, da bi kupila Test, da bo čisto potrjeno, pa se mi je zdelo čisto brez smisla, ker sem itak VEDELA. Vseeno sva ga kupila in v trenutku sta se videli dve DEBELi modri črtici, ki nista bili nobeno presenečenje.
Presenečenje je bilo le dejstvo, da se je prijelo v enem in edinem možnem dnevu, 12. dan ciklusa, ko nisva uporabljala zaščite, saj sva hotela z načrtnim planiranjem nosečnosti še kak mesec počakati – vsaj tja do avgusta. Na koncu pa sva bila pa OBA prav vesela, da je čisto nepričakovano kar ratalo, saj bi mogoče še naprej prestavljala načrtno nosečnost. Prav SREČNA sva, da bomo dobili malo migico že marca.
lp, E.
Nisem noseča, a lahko vseeno povem svojo zadnjo izkušnjo?
No, ok :))
Po končanem spolnem odnosu je minila ena ura – približno, ko me je močno zbodlo na levi strani… Evo to je to, sem se ustrašila…. Sestrica pa stara dobre 3 mesece, polno dojena :))
Čez dva dni je bil ponedeljek in sem šla v ZD, si izmislila, da mi menstruacija zamuja že 14 dni in … test je bil kajpak pozitiven. Še dobro, da ni bilo moža zraven ….. samo sesedla sem se na stol v čakalnici…
Mož je izvedel na zelo neromantičen način :)) Peljali smo se v trgovino, otroka sedita zadaj in jaz kar bleknem:
“Noseča sem!”
Ne, nismo imeli karambola, je mož bolje prenesel novico kot jaz :)))))))))
Koliko pred M pa naj bi se pojavili ti znaki? Midva sicer šele prvi mesec probavava, jaz sem pa že čisto v pričakovanju ali bo ali ne bo. Skoraj zagotovo bi rekala, da sem imela v petek ovulacijo, ker me je kar močno špikalo v desnem jajčniku, pa tudi, ko sem malo opazovala sluz, na bi kar ustrezala. Zadnjo M sem imela 10. 10. naslednjo pričakujem nekje med 5. in 10. 11. Me že tako firbec matra, če je kaj ratalo. Glede drugih znakova pa trenutno še nič ne opažam. Močno upam, da se vam prav kmalu pridružim.
Jaz sem toliko časa čakala na tole nosečnost da na koncu nisem več zaupala nobenemu znaku ali pa sem bila prepričana, da se mi vse samo dozdeva… M mi je zamujala že ??? dni (nimam redne M) tako, da sem morala narediti več testov. Ko sem parkrat test naredila na 3 dni, sem obupala in zgolj pazila na to, da ne pijem preveč kave in nič alkohola …
Test sem opravila nekaj tednov kasneje, potem, ko je začel maček hodit spat na moj trebuh vsakič kadar je bila priložnost za to. Sicer ni nikoli spal na mojem trebuhu. Črtica je bila čisto čisto bleda. Ampak bila je!
Mačku zdaj ni jasno, zakaj se ga izogibam… Stalno ves nesrečen teka za mano. Jaz pa nimam protiteles za toxo.
Ej meni pa se je tolikokrat že zdelo, da nekam pogosto hodim na WC, da takim znakom nisem več zaupala. Ob zanositvi drugega in sedaj tretjega otročička sem prejšnjega še dojila, tako da res niso zanesljivi, sploh pa ni nič v povezavi s prsmi. LE te so postale občutljive in težje šele sedaj ko začenjam peti mesec. Najbolj očitni znak sedaj mi je bil, ko sem začela ponovno tako v živo sanjati. In še spomnim se vsega. Mož je že povsem naveličan poslušati, kaj se meni dogaja ponoči, zato zadnje tedne raje ostajam tiho (kar se tiče sanj!). Pa je včasih tako zanimivo.
Marija
Prvi znak pri meni je bil (in to zelo kmalu – se mi zdi da od 1. dne naprej) ta, da sem se zjutraj začela zbujati z nekako praznim obcutkom v zelodcu, kot da sem ful lacna. To se mi ni dogajalo do takrat. Ful cudn!
Potem so me zacele bolet prsi. Potem me je se obcasno stisnilo v zelodcu. Potem je pa ze CB pokazal kako pa kaj.
LP