ali so to hemeroidi
Danes me že cel dan muči huda zapeka ali kaj u glavnem boli me zadnjična odprtina. Z težavo se vsedem, vstanem, vležem na veliko potrebo še pomisliti ne smem…..
Sem v6m nosečnosti in krivim prav to. Samo ne vem kaj naj storim ali naj potrpim, da mine ali sem za k dežurnemu. Ali pa mogoče poznate kakšno domače zdravilo. Šenikoli se mi ni zgodilo kaj takega.
Ne morem verjet da to lahko tako boli.
Hvala za pomoč!
Mene je med nosečnostjo tudi mučil ta problem. Pa sem se potem ko sem šla na wc obrisla z robčki za dojenčkovo ritko in ne s papirjem. Potem pa sem se še na debelo namazala z navadno nivea kremo in je pomagalo. za zapeko pa pomaga donat na tešče, sadje, razna semena, lca jogurti, suho sadje, kompot iz suhih sliv,…
Mene je med nosečnostjo strašno morila zapeka, še posebej zadnja dva, tri mesece. Čeprav je okus nagravžen sem po potrebi spila malo žličko sode bikarbone ter zalila z ogromno vode in težave so v trenutku minile. Za hemoroide ti ne znam pomagat, ker me niso morili, sem pa slišala, da pomaga, če si narediš svečko iz navadnega masla…probaj poiskat na starejših mailih.
Svetujem tui uporabo kreme tea tree, ki blaži vnetja in odpravlja bolečino če si zadnjično odprtino z zunanje in notranje strani namažeš s to kremo. Jaz uporabljam tudi kamilično kopel, ki poleg kamilice vsebuje tudi sivko, ki pomirja in idijsko špajko, v kopel pa si vedno dodam tudi nekaj kapljic eteričnega olja tea tree (kar pri tebi, glede na nosečnost, ne bi svetovala, to ti pride v poštev po porodu).
Te sestavine so enkratne za pomirjanje. Kopiram ti delovanje :
Kamilice so že od nekdaj priznane kot najboljše domače zdravilo, prav tako pa so tudi danes ena izmed najbolj znanih in uporabljanih zdravilnih rastlin po vsem svetu. Cvetne glavice vsebujejo eterično olje, ki je najvažnejša delujoča sestavina pri preprečevanju različnih vrst krčev prebavnih organov. Kamilice so važen karminativ (odganjajo vetrove) blažijo bolečine jeter, ledvic, mehurja, priporočamo jih pri ženskih boleznih (pri raznih vnetjih zadnjičnega dela ali nožnice, in kamilične parne kopeli, kar običajno zelo ugodno deluje), glavobolu, nervozah ter raznih zunanjih in notranjih vnetjih (kamilične parne kopeli so zelo primerno sredstvo proti kroničnemu kihanju, akutnim in kroničnim sluzničnim vnetjem v nosu in žrelu, bronhitisu in vnetju sinusov). Kamilice uporabljamo za dezinfekcijo in izpiranje ran in opeklin, vnetega grla in ust, pri zobobolu Zaradi njihovega vsestranskega in blagega delovanja služijo odraslim in otrokom. Le malokatera zdravilna rastlina ima tako širok krog uporabe kot prav kamilica.
Oba izdelka sta justova naravna, brez dodatkov kemikalij.
LP in čimmanj bolečin
Jaz sem si hemeroide, ki so bili prava mora po porodu pozdravila le z pravo prehrano; s tem sem jih med nosečnostjo tudi preprečevala. Glavno je mehko blato, to pa dosežeš z veliko svežega sadja, zelenjave, veliko vlakninami (laneno seme, ob njem spij tudi veliko vode), Donat, suhe slive.
Ko je zadeva akutna, najbolje, da se po vsakem odvajanju ne brišeš, ampak kar umiješ z vodo, vsekakor pa najmanj brišeš z mokrim papirjem ali robčki. Na koncu kožo tudi dobro osuši, sicer se ti sčasoma lahko razvijejo glivice oz. vname koža med ritnicama. Zadnjično odprtino si lahko mažeš s šentjanževim oljem, ognjičevim mazilom ali drugi, kar so ti že svetovale… Hemeroide se sicer zdravi z mazilom in svečkami, ki v 6.mesecu niso problematične (z mazilom se mažeš po odprtini, če so notranji tudi stisneš v konec čreva; svečko pa vstaviš vsakič po tem, ko greš na blato). Na začetku delujejo nekoliko odvajalno, kar je dobro, saj je v boju proti hemeroidom pomembno tudi dobro praznenje črevesja, kar je nosečnosti vedno težje, ko ne veš dobro kako in kam pritisniti. Nekatere si za alternativo same pripravijo svečke iz koščkov masla, ki jih hrabijo v hladilniku.
V vsakem primeru: poskrbi predvsem za prehrano, da bo blato zelo mehko in da boš redno odvajala, pa se bo verjetno popravilo samo od sebe. Če zelo boli, si lahko poskušaš za krajši čas olajšat tudi s kakšnim koščkom ledu (pa ne direktno na odprtino seveda).
Alenka
V lekarni dobiš kremo Faktu, žal je na recept, vendar pomaga. Vprašaj zdravnico če pride pri tebi v poštev glede na to da si noseča. Hemeroidi se radi ponovijo, še posebej po porodu, ko fajn prtiskaš. Olajšanje pride če zakrvavijo, saj takrat bolečina poneha. Vendar se to zelo redko dogaja.
Eni pravijo da pomaga prhanje s hladno vodo (meni ni), poskusi, zgubit nimaš kaj, samo pazi, da si ne prehladiš kaj tam spodaj
Srečno