Ali so bili pri kakšnem otroku pod 4m testi pozitivni?
Pri 3,5 mesečni hčerki (sumim na alergijo na mleko in jajca) so bili testi na koži negativni, na krvne pa še čakamo. Dr. Voduškova je skoraj prepričana, da mala ni alergična in je skoraj prepričala še mene. Tako sem (po 2-mesečni dieti, ko je bila tudi koža male ok) pojedla košček sira. HUda reakcija – obrazek tak, kot bi jo par ur pustila na žgočem soncu + koprivnica po čelu + škrlatno rdeči izpuščaji. Sem prav jezna nase, da sem se pustila prepričati.
Velikokrat sem že slišala, da testi pri tako majhnih otrokih pogosto še ne pokažejo alergij, pa me zanima, ali je tule na forumu katera, pri katere otroku so testi pokazali alergijo še pred 4. meseci?
Hvala, teja
Naša starejša deklica je bila prvič testirana pri cca 9 mesecih – pozitivno na histamin, pršico in kikiriki. Mlajša prvič testirana pri cca 4 mesecih – 3 alergeni negativno – histamin – pozitivno. Drugič pri cca 14 mesecih – enako, tretjič pri cca 3 letih – enako. Pa sem 100%, da jo nekaj stvari (ne samo ena!) hudo draži. Do sedaj so mi zdravniki vedno govorili, da je cca 20 – 40 % otrok (ali ljudi???) “atopikov” brez da bi bili alergiki. V to ne verjamem več, mislim si, da na tiste klasične medicinske teste pač ne reagirajo (samo tukaj mi reakcija na histamin še ne gre v glavo), to dokazujejo tudi testi z BICOM-om (pri nas zaenkrat še ne – nismo poskusili, pri drugih pa, tudi pri dojenčkih). Je pa tu na forumu veliko izkušenj, ko so tudi tako mali otročki bili pozitivni pri tako nizki starosti, za katero ti sprašuješ.
Srečno!
M.
Najina miška je bila zaradi hudih kolik testirana pri šestih tednih in krvni testi so bili pozitivni. So mi pa povedali, da je to pri taki starosti zelo redko. Zelo sem pazila, da nisem uživala izdelkov iz mleka in jajc (ker dojim) in pri 7. mesecih je alergija izzvenela in tudi provokacijo z mlekom je dobro prenesla in tako zdaj lahko jeva vse mlečne izdelke, jajcam pa se morava vsaj do 2 (ali celo 3) leta izogibati. Veliko sreče!
Draga Teja,
moja hčerka je bila pri dveh mesecih starosoti na kožnih testih pri dr. Voduškovih pozitivna na mleko, jajca, orehe, lešnike in bombaž. Prav tako na krvnih testih. Na kliniki je istočasno (zanimivo) pokazalo več alergij (npr. pšenica je bila pri dr. Voduškovi negativna, na kliniki pa izredno visoko pozitivna). Tudi vrednosti celokupnih IgE so se močno razlikovale. Naslednja testiranja (samo še na kliniki) so pri 4, 7 in 14 mesecih pokazala vsakič več alergenov. Zanimivo je, da je bila moja hči visoko pozitivna na drevesne in travne pelode, čeprav je bila stara šele dva meseca in sploh cvetenju še ni bila izpostavljena, ker je bila zima.
Predvsem pa zaupaj tistim reakcijam, ki jih ti vidiš, ne glede na izvide!
Srečno!