Najdi forum

Spoštovani starejši sodelujoči na forumu! Pa mi še vi povejte svoje mnenje, kot starejši. Živela sem v družini z bratom, ki je zaradi spola užival vse privilegije, zaardi česar sem bila marsikdaj oškodovana. Ko je on užival vse ugodnosti “mama hotela”, sem se prebijala, kot sem vedela in znala, zraven pa se še izobraževala – lačna, razcapana, bogatejšim (pravzaprav normalno premožnim) sošolcem v posmeh. Kljub vsemu sem, trmasta, doštudirala, našla dobrega moža, ki me je cenil kot osebo in ki ni gledal na premoženje, oblačila …, in z njim ustvarila srečno družino.
Seveda se je zgodilo, kar se je … bolezen staršev in hitra smrt enega od njih. Sedaj pride tisti “problematični” del. Mlajši brat je želel, da skrb za preostalega starša prevzamem jaz, ker sem ženska, Tu pa sem se uprla. In postala sem … kar sem napisala s svojim nickom.
Vaše mnenje?

to je klasika, itak pričakujejo od žensk, da bodo vse pustile in letele pomagat staršem, medtem ko imajo bratje pomembne službe, veliko dela in zahtevne žene. Če brat živi doma, ti pa si drugje, potem naj kar on prevzame glavno skrb. Lahko pa se tudi vsedete in pogovorite, kaj bo kdo delal in pod kakšnimi pogoji. Le tako te bodo spoštovali.

Draga gospa,

ne niste.

Pravzaprav vam dam cisto prav, da je tako.
S tem tvojim bratom se bosta ob dediščini verjetno še na smrt sprla.

Morda bo malo izven konteksta. Ampak, otroci imajo starse da za njih skrbijo. Starsi pa zmotno mislijo, da so rodili otroke zato, da jim bodo na stara leta rit brisali, Pomagas lahko koliko menis, da lahko, nic pa se ne cuti dolzno. In ne pusti, da te ponizujejo.

podpišem pod tessin post.

Yonix

Zakaj si šla od doma? Ali so tako hoteli starši, ali si ti tako hotela?

Zakaj si šla od doma – sploh ni pomembno zakaj je šla od doma. Sicer pa, ko se punca poroči, običajno gre od doma. In kot mi je znano, in kot je tradicionalno že od ne vem kdaj… je tako, da tisti, ki ostane doma in dobi domačijo poskrbi tudi za starše. Drugim otrokom pa mora izplačat dedni delež, v kolikor pa se ne morejo dogovorit imajo pravico do nujnega deleža v vsakem primeru, razen če se odpove dediščini.

Nikjer in resnično nikjer ne piše, da mora čez pol Slovenije letat in skrbet za enega ali drugega starša.

Prasica _ čeprav si si nadela tale nik, ne nisi in čisto pravilno povedala svojemu bratu. Nisi dolžna, je on doma in je on dolžan poskrbeti zanju. Ti bo hudo – naj te potolažim nič ni tako hudo, da nebi mogla preživeti, imaš svojo družino , ki te potrebuje in se posveti njej.

New Report

Close