Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ali sem prva MARČEVKA?

ali sem prva MARČEVKA?

Ojla!
Tudi mi imamo rok marca! Nas je pozitivno presenetilo, saj sva se ravno pripravljala na postopek umetne oploditve! Zdaj smo v devetem tednu,opazovala pa sem že malo pikico – ginekologinja ga je imenovala medo, ker je tako ležal. Držim pesti, da bo vse vredu, saj sem stara že 37 let, vendar se ne damo!!!!

Evo še jaz se vam pridružujem. Sem tudi marčevka. Rok imam 25.3 in danes svoj prvi pregled. noseča sem sicer 9 tednov in 6 dni. O nosečniških znakih ne bom rajši govorila, ker so grozni,slabosti čez cel dan, apetita ni, se moram prav siliti, prsa boleča in blazne težave s hrbtom, tako da ne morem spati ponoči.
Sem drugače iz gorenjske, če je še katera, naj napiše, da se lahko kdaj tudi v živo dobimo in kakšno rečemo, o težavah in veselih trenutkih ki nas bodo spremljali. Sporočim kako je bilo na pregledu, držite pesti.

Živjo punce,

Sedaj se vam tudi jaz pridružujem, saj sem marčevka. Rok naj bi imela 23.3. Prvi sistematski pregled imam v ponedeljek, sem pa že enkrat videla mojo takrat 7 mm pikico v trebuščku. Midva sva se odločila, da bova ožji družini povedala šele drug vikend, ostalim pa šele po nuhalni. Pa ve, ste že povedale?
Ste se že kaj zredile? Meni sicer vaga še nič več ne kaže, ampak že čutim spremembe, trebuh pa imam predvsem proti večeru že kar velik. So me že spraševali kaj mam tak trebuh, ker sem prej imela čist ploskega in mišičastega (no pa se zmislim, da sem se lih ful najedla …).

ojla mamice!

No tudi midva pričakujeva marca, to bo najin prvi otrok. Sedaj mineva 11 teden, vendar se še kar dajem z slabostmi in bruhanji. Počutje pa iz ure v uro drugačno. Marčevke iz Lj javite se kaj, da kakšno rečemo.
Ali že katera razmišlja o tečaju za nosečnice? Kje v LJ je dobro organiziran?

Uživajte in se veselite

Andreja

še jaz se javljam. Ponovno bomo marca zibali. Trenutno pa se ziblje moj želodec, saj mi je slabooooo-oh-oho zelo! Ko je najbolj hudo, se mi zdi, da imam morsko bolezen, ne pa da sem nosečka. Srečka nosečka :))

Evo prvi pregled je za nami, vse je bilo ok, naš sonček je velik že 25 mm in ima rokice in nogice, srček in možgančke. REs nor občutek ko ga vidiš. Jaz se nisem še nič zredila, super ker se čez 1 mesec poročim in bi rada imela eno ozko obleko, upam da jo bom lahko oblekla. Drugače pa je dobra šola za starše oziroma za tečaj za zgodnjo nosečnost v Ljubljani v stari porodnišnici Šlajmerjeva 3a. Traja 3 ure in prvi tečaj v prihodnosti je 26.9.2007. Namenjen je nam ki smo na začetku nosečnosti, kjer se seznaniš s potekom nosečnosti, zdravim načinom življenja, prehrano, s higieno in rekreacijo v času nosečnosti. Začne se ob 16h. Pred začetkom tečaja se moraš oglasiti v sprejemni pisarni v pritiličju nove porodnišnice, Šlajmerjeva 4 od pon-čet od 8-15 h in v petek in dan pred praznikom od 8 -15 h s kartico zdravstvenega zavarovanja in dvigneš nalepko. Tečaj je brezplačen. Informacije pa dobiš na telefonu01-5226048. Upam da sem kateri pomagala pri odločitvi. Jaz sigurno pridem. Vsem na forumu lepo nosečnost in čim manj težav.

Hojla,
jest sem tudi marcevka, no pdp so mi dolocili 3.3.2008 a sem se do sedaj kar nekako stela k februarcicam, po moji lastni evidenci.
Tudi bomo cetrtic zibali kot pri vas, imamo ze dve deklici stari 6 in 10 let in sina 8 let, ki pa bi seveda rad imel bratca…

Naj se tudi jaz vpišem. PDP imam 16.3.08 in doma že imamo hčerkico staro 8 mesecev. Bodo otroci pač skupaj rastli. Počutim se odlično, sploh ne nosečo. Le staršem morava še povedati. :))

Jaz sem zelo srečna. Včeraj sem imela 1. sistematski pregled. Naša pikica je velika že 3,7 cm in sem v 11. tednu. Kaj je to neverjetno videti tako malo tvoje bitjece.
Včeraj sem dala tudi že vodo in kri (voda in hemoglobin sta super), za ostalo še ne vem. Tudi na nuhalno sem se danes že naročila, in sicer v Dravljah pri dr. Antonič Babnik čez 14 dni. Upam, da bo vse skupaj ok. Na ta pregled bo šel tudi partner zraven.
Bodite vesele in radi se imejte

Hojla,
Jaz se vam pridružujem malo kasno. Pa ne da vas nebi spremljala prej. Imela sem težave v začetku in nisem vedela če bo vse ok, tako da zdaj je pa zadeva že zaresna in se vam lahko pridružim. PDP imam 17.3.08. Upam da pridem to tja, ker sem pred dvemi leti rodila že v 24 t.

Čestitam vsem in “se vidimo 23.marca 2008, ko pridem na svet!”
Komaj čakam, da bom lahko tiščala vozek pred seboj in poslušala mojo jokico (al pa jokeca).

LP Matafiks

Ojla Marčevke!

Vpišite se na seznamček :)))

http://med.over.net/forum5/read.php?117,4422058

Pozdravljene marčevke!

Kako ste kaj? že komaj čakate, da bo konec? Jaz sicer ne, saj sem komaj pričela s porodniškim dopustom in bi rada res do roka še uživala. Vendar ne morem, saj me v predelu medenice vse boli, pa križ, pa ta teža…in utrujenost. Na dojenčka se še nisem veliko pripravljala, čaka me še pranje, likanje, pa še bi se našlo. Imeli bomo pa punčko, rok: 7.3. Kako pa je kaj pri vas?

New Report

Close