Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Ali se vseeno odločiti za umetne zobe?

Ali se vseeno odločiti za umetne zobe?

Pozdravljeni,
ker se novosti in drastičnih sprememb kar malo bojim, bi vas rada vprašala še za vaše mnenje.
Rada bi imela lep nasmeh, moji zobje pa so krivi, rumenkasti, mrtvi.

Z dokotorico stomatologinjo sva dogovorjeni, da to spremeniva: tako sem že opravila beljenje zob z laserjem (pa se mi zobje po treh mesecih sploh ne zdijo ne vem kako beli), mrtvo enico zgoraj sem razbarvala (bila je temna, pa je od notraj beljena) in ima že vstavljen zatič (ta prozorni). Dogovorili sva se, da dava na prvi enici zgoraj (obe sta mrtvi) polnokeramični prevleki, na dvojki zraven pa porcelanske luske, ker sta dvojki zdravi (ena je bolj kriva, druga pa malo manjša in zaplombirana).

Moja skrb je, ali res zamenjati zobe z umetnimi ali je bolje imeti kar krive zobe s temno rumeno enico zgoraj (res neestetsko in celo neprofesionalno v poslovnem svetu)? Kako varno je to? Rok trajanja? Se res izplača? Kakšni pa so negativni učinki? Se bo res videlo, da imam umetne zobe – to je moja največja skrb? A je res, da začne dlesen temneti (tudi če je sedaj zob zdrav)? In je rešitev res samo v prevlekah? Se dajo luske tudi na mrtve zobe? A so luske sploh boljša rešitev? … počasi grem v to, me pa resnično skrbi in na novo se pojavljajo nova in nova vprašanja.

Hvala vnaprej za vaš čas in odgovor. Lep pozdrav.

pozdravljeni,

na vaša vprašanja sem vam že odgovorila v temi luske ali LAVA prevleke, nekaj dodatnih informacij pa si lahko preberete v tej temi, pod drugimi odgovori.
LP Andreja

Spoštovani.
poseg je za mano. Imam lep nasmeh, ne popoln, ker sem želela naraven izgled. Sicer bi lahko bili zobje malo bolj ravno “naštimani”, ampak bo. Nihče še ni rekel, da imam umetne zobe. Sicer pa me skrbi ena stvar – dlesen. Poseg (3 krone, 1 luska) je bil opravljen v pičlih 4 dneh. To je bilo v začetku decembra.
Še vedno se mi zdi, da imam obolele dlesni (rahlo rdečkaste). Še posebej, dlesen se ni spustila med zobovje.
Kako je z dlesnijo po takem posegu?

Hvala za odgovor. Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

možnosti za ta pojav (ki ne bo izginil sam po sebi) so 3:
– slaba ustna higiena (obvezno ščetkanje in čiščenje z zobno nitko)
– kršena biološka širina (za odpravo tega razloga je potreben majhen operativen poseg s katerim se vzpostavi pravilno biološko širino med robovi kron in kostjo)
– mehanska motnja pod dlesnimi – lahko gre za ostanke cementa ali pa previsne krone (potrebno profesionalno čiščenje, poliranje robov kron ali celo zamenjava kron)

LP Andreja

New Report

Close