Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Ali se v Avstriji res bolje živi kot v Sloveniji?

Ali se v Avstriji res bolje živi kot v Sloveniji?

Ali se v Avstriji res bolje živi kot v Sloveniji? Ne zanima me tukaj toliko primerjava naših plač z njihovimi, ampak to, kako je na splošno z življenjem v Avstriji glede na Slovenijo.
[attachment=0]austria.jpg[/attachment]

Kaj si podrazumevaš pod “bolje živi”?
Je pa moje mnenje da ja. V Avstriji se bolje živi kot v Sloveniji.

V koliko si dobro situiran v SLO je pri nas življenje kvalitetnejše.

Kolk jodlarjev je že emigriralo k nam? pa obratno?

Generalno gledano je bolje.
Delat moras in tu in tam.
Avstrija je bolj urejena drzava.
Avstrijci nimajo smisla za humor, kar je meni velik minus.

Do resnice je tezko priti. Moje mnenje je, da se v Sloveniji ljudje ne zavedajo, da ni zivljenje povprecnega cloveka kjerkoli na zahodu nic boljse kot v Sloveniji. Majhna pescica ljudi, ki na zahodu zivijo “dobro”, ie. sluzijo veliko denarja, dela veliko vec, kot dela povprecen drzavljan, in si lahko posledicno vec privoscijo.
Ne vem, zakaj Slovenci se vedno verjamete gasterbajterjem. Razen nekaterih izjem (ki bi, ce bi imeli priloznost, uspeli tudi doma, tu govorim o visoko izobrazenh kadrih), vsi zivijo isto kot vi. In dostikrat v slabsih pogojih kot vi. V tujini jim je ok, ce se stanovanje deli se s dvema sostanovalcema. Mlade mamice v UK prihajajo v Slovenijo k pediatrom, ker “so zdravniki v Sloveniji boljsi kot v UK” (njihove besede). Pogresajo slovensko hrano. Itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close