Ali se sploh lahko rešim tega?
Pozdravljeni!
Znova in znova se mi dogaja. Kadar koli imam kakšne stresne dogodke (smrt,diploma,…) se mi po tem pojavi omotičnost, vrtenje v glavi,…to me tako muči, da sem kdaj tudi po dva meseca doma. Jemljem ecytaro ki mi pomaga vendar samo do naslednjega stresnega dogodka. Sama se veliko trudim da bi se pozdravila. Veliko meditiram,…no in npr. včeraj sem imela zelo slab dan. Od jutra do večera mi jo šlo vse narobe, nič drastičnega(npr okvara avta,…) in ker se poskušam ne sekirati sem se le smehljala in si rekla da me to ne bo spravilo v slabo voljo. In se nisem sekirala. Ampak evo, danes spet komaj živim. Od vratu do vrha glave čutim pritisk, vrti se mi,… skoraj prepričana sem da je to posledica od včeraj. Vendar zakaj, če se res nisem sekirala. Ali je možno da se podzavestno? Samo a potem sploh še ostaja rešitev zame? Saj sem vendar “normalna” oseba, kako me take stvari lahko spravijo v tako stanje???? Ojoj
Hvala za info
Maja
Maja, pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Kolikor jaz vidim vašo situacijo skušate neprijetne občutke in čustva dati na stran in jih nadomestiti s prijetnimi. Uporabljate pozitivno afirmacijo, ki je v določenem delu procesa pozitivna, vendar je lahko včasih tudi škodljiva. Zanikanje čustev lahko pripelje tudi do telesnih simptomov, ki jih opisujete in občutite (omotičnost, vrtenje v glavi).
Ne skrbite, ste normalni in funkcionalni, imate le težave pri soočanju s stresnimi situacijami. Nedvomno veliko vsebin prihaja iz nezavednega, zato je za izboljšanje pomembno ozaveščanje podzavestnih vsebin in delo na sebi. Včasih bi ljudje rabili pomoč, da skupaj s strokovno osebo, v tem primeru psihoterapevtom/tko, najdemo bolj primerne načine soočanja s svojimi težavami, nato pa lahko zopet samostojno stopimo na življenjsko pot. Včasih je nesmiselno, da se sami mučimo in si enostavno poiščemo pomoč.
Sem vam odgovoril na vprašanja?
Lep pozdrav,