Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Ali se lahko cepim ( dobila bom priložnost).

Ali se lahko cepim ( dobila bom priložnost).

Pozdravljeni.
Zanima me, če obstaja spletno svetovanje pred cepljenjem Covid 19? Oziroma kaka spletna stran, kjer odgovarjajo na razne dileme glede cepljenja?
1.Bom na kratko direktno vprašala – ali se lahko z Astro cepi oseba, ki ima astmo in pri kateri se pogosto iz viroze razvije bronhitis?
2. Drugo vprašanje – ali se z astro lahko cepi oseba, ki ima raka pljuč, pa morda za to še ne ve in ima 50 let. ( sprašujem za strica).
3. Ali je bilo cepivo astra res testirano le na zdravih posameznikih?
4. Ali je po cepljenju reakcija podobna virozi in se lahko zakomplicira v pljučnico, glede na to, da se gre za vnos adenovirusa v telo?
Nimam znanja, mi pa manjka odkrita razlaga.
Hvala za vaš čas.

Osebe, ki jih navajate se vsekakor lahko cepijo, ne gre pa za vnos virusov v telo saj ne gre za živo cepivo. Cepilo z njim se je blizu 20 milionov ljudi in ne drži, da si to bili ljudje brez kroničnih bolezni.
LEp pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spostovani, imam vprasanje o cepljenju proti tetanusu. Nazadnje sem bila cepljena leta 2015, s pozivitvenim odmerkom, zaradi poskodbe kolena. Pred tem, kaksno leto ali pa dve, pa sem se prav tako poskodovala v naravi. Ampak za takrat se ne spomnim, ce sem pravtako dobila pozivitni odmerek. Nekako imam v glavi, da nisem nasla cepilne knjizice in sem mogoce prejela odmerek ter mi je zdravnica potrdilo napisala na listek. Moje vprasanje pa je, ceprav je to ze zelo  dolgo nazaj, pa vseeno. So lahko kaksne posledice, ce se cepi v tako kratkem obdobju? Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close